Philips luchtreiniger (AC4236/10) review

De afgelopen jaren wordt er steeds meer duidelijker over luchtkwaliteit en gezondheidsproblemen. Ik woon natuurlijk in Amsterdam en dat heeft me aan het denken gezet waarna ik de Philips Luchtreiniger AC4236/10 heb aangeschaft en daar vertel ik je vandaag meer over!

Wat is een luchtreiniger?

In de lucht in je huis hangt stof, bacteriën, allergenen en bijvoorbeeld nare geuren. Dit is in hoge mate niet goed voor je gezondheid en zeker niet voor mensen die bijvoorbeeld astma hebben.

Een luchtreiniger kan dit uit de lucht zuiveren waardoor de kwaliteit van de lucht verbeterd en dit is natuurlijk goed voor je gezondheid maar ook bijvoorbeeld voor de gezondheid van je huisdieren of kids.

Zeker in stedelijke gebieden kan de lucht in huis behoorlijk slecht zijn en waar we dus de hele dag in zitten.

Waarom ik koos voor de Philips luchtreiniger AC4236/10

Dus toen ik wat onderzoek had gedaan naar luchtreinigers en de voordelen ervan ben ik op zoek gegaan naar een geschikte luchtreiniger voor bij ons in huis.

Ten eerste is het belangrijk om te bepalen voor wat voor een oppervlak je de luchtreiniger nodig hebt. Want de meeste luchtreinigers kunnen een wat groter oppervlak niet aan. Onze benedenverdieping is behoorlijk groot waardoor dit een vereiste was omdat een reiniger anders geen zin heeft.

En bij de selectie van luchtreinigers voor een groot oppervlak kwam de Philips Luchtreiniger AC4236/10 het beste naar voren. Niet alleen door webshops zelf maar ook bij de beoordelingen.

Daarnaast ziet de luchtreiniger er in mijn optiek ook nog mooi uit. Dat is bij veel andere luchtreinigers niet bepaalt het geval en het neemt toch een prominente plek in je interieur in.

Wat is mijn ervaring met deze luchtreiniger?

De luchtreiniger is ten eerste heel makkelijk in gebruik. Je kunt de reiniger zelf bedienen maar ook via een app. Dit kan ook op afstand waardoor je hem bijvoorbeeld op afstand uit kan zetten. Dat is super handig wanneer je het vergeten bent of wanneer je de reiniger wanneer je zelf weg bent voor bijvoorbeeld je huisdieren wilt aanzetten.

In eerste instantie leek de kwaliteit van de lucht bij ons in huis behoorlijk goed waardoor ik een beetje baalde van deze grote aankoop. Maar dit veranderde na een aantal dagen flink toen onze buren aan het koken waren en de luchtkwaliteit ontzettend slecht werd.

Daarnaast is het bijvoorbeeld ook erg schadelijk voor de luchtkwaliteit wanneer je parfum, deodorant of huisparfum gebruikt. Dit vond ik heel opvallend om te zien en gelukkig kan de luchtreiniger de lucht weer snel reinigen maar ik houd hier nu wel veel meer rekening mee om dit niet in de woonkamer op te spuiten bijvoorbeeld.

Wij gebruiken deze Philips Luchtreiniger AC4236/10 nu een aantal maanden en ik ben er ontzettend blij mee. Zeker nu ik weet hoe slecht de lucht bij ons in huis kan worden.

Je kunt meer lezen over deze Philips luchtreiniger via de onderstaande link:

https://www.coolblue.nl/product/839462/philips-connected-ac4236-10

Veel liefs,

Lotte

Geef een reactie