Het prachtige & duurzame merk Khaya Woodware

Yes, ik moet het eerlijk toegeven. Ik heb echt een enorm zwak voor mooi servies. Het is toch heerlijk om koffie uit een mooie kop te drinken of chips te eten uit een mooi bakje? Maar ook hiervoor houden wij heel erg van duurzame en unieke opties. Dus toen ik het fantastische Khaya Woodware leerde kennen moest ik ze wel benaderen.

Khaya Woodware

Hout is al voor een lange tijd een servies trend maar op deze manier en met het duurzame karakter had ik het nog nooit echt gezien. En dat is ook de reden waarom ik er zo enthousiast van werd.

Dit mooie merk is opgezet door twee oud collega’s die allebei een passie hebben voor duurzaamheid, de natuur en vakmanschap. Het echte idee ontstond vervolgens in Vietnam omdat ze daar het prachtige hout vakmanschap zagen.

Het hout wat de Vietnamezen gebruiken is afkomstig van de boom Khaya Senegalensis. Deze boom wordt ook wel Afrikaanse Mahonie genoemd maar vind je dus ook veel terug in Vietnam. De bijnaam, Afrikaanse Mahonie geeft natuurlijk al wat aan over de kleur en de warmte van het hout. En is naar mijn idee en smaak echt prachtig!

Khaya Woodware producten

Stephanie en Lucienne wilde vervolgens dit vakmanschap, het Khaya hout en duurzaamheid combineren in een merk en dat is Khaya Woodware geworden. Khaya heeft een mooi aanbod aan producten. Als losse items zijn ze prachtig en statement pieces maar ook zeker als set zijn de items fantastisch.

Ik koos voor mijn eerste Khaya Woodware stuk voor de Khaya Rice Bowl omdat ik gek ben op kommetjes en bakjes. Het grote voordeel aan kommetjes is, is dat je ze voor zoveel verschillende doeleinden kan gebruiken en daarnaast staat het ook nog eens heel leuk op tafel.

Het kommetje voelt ontzettend glad en kwalitatief aan. Het hout is echt prachtig en uniek qua nerf. Geen een item is dan ook hetzelfde en daar ben ik echt gek op en vind het juist leuk als dingen niet allemaal exact hetzelfde zijn.

Van de producten van Khaya Woodware kun je jarenlang genieten en dat op een duurzame manier!

https://www.khayawoodware.com/

Veel liefs,

Lotte

Geef een reactie