La dolce vita

Meer en meer besef ik mij dat het leven soms echt aan ons voorbij raast. Ik bedoel het is alweer eind augustus! Vaak ben ik zo bezig met de kleine dagelijkse drukke dingen dat ik vergeet om soms even pas op de plaats te nemen en rustig aan te doen. Boodschapjes doen, werken, verzorgen, continue die telefoon in de buurt hebben het draagt nou niet echt mee aan een ontspannen levensstijl ofwel La dolce vita!

Dit Italiaanse gezegde betekend letterlijk “het zoete leven”. Maar in de figuurlijke zin gaat dit om genieten van het leven, ontspannen leven! Precies datgene dat ik mij voorgenomen heb meer te doen! Onlangs in een interview dat ik afnam (hier lezen jullie binnenkort meer over) kwam dit gezegde naar voren en dat was een besef momentje!

Ik ben dag in dag uit, zoals elk ander, druk in de weer en is er een hoop te doen! Die drukte start vaak al vroeg in de ochtend! Daarom ben ik de laatste tijd meer en meer bezig ontspannen momentjes te creëren voor een relaxter leven! En niet dat ik wat te klagen heb, maar toch is die hectiek soms iets wat ruis veroorzaakt.

Wat voor mij enorm goed helpt om mijn ontspannen momentje te vinden midden in alle hectiek is door dit te plannen. Bijvoorbeeld soms wanneer mijn dochter haar middag dutje doet en mijn man thuis is ga ik even naar beneden toe om bij het zwembad te liggen. Ik laad hierdoor op en kan daarna merk ik ook weer rustiger nadenken zonder die ruis.

Naast die self care momenten probeer ik ook rust te creëren in ons huis. Dit is tenslotte het centrale punt waarin we leven. Eenvoud zoeken in ons huis zodat er ruimte ontstaat voor rust! Ik probeer mijzelf bijvoorbeeld aan te leren dat ik zoveel mogelijk achter mijzelf opruim. Ik ben hier absoluut geen ster in en moet dit echt nog goed leren, maar een opgeruimd huis is een opgeruimde geest!

Daarnaast kom ik steeds meer tot de conclusie dat La Dolce Vita een mind set is maar ook een samenhangt met self care!

La Dolce Vita! Wat kunnen die Italianen dat toch heerlijk eigenlijk he! Ik neem zo een lekker kopje koffie en ga mijn dag starten! Fijne dag allemaal!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie