Tips voor mooi, gezond en lang haar

Tips voor mooi, gezond en lang haar

Als je de foto’s van Bibi ziet dan valt je haar prachtige haar natuurlijk gelijk op! Zo ontzettend mooi! Nu ben ik ook best tevreden met mijn krullende haar maar ik zou het graag eens echt wat langer laten groeien op een gezonde en mooie manier. Dus ik ging op onderzoek uit hoe je dit het beste kan doen en ik kan de volgende tips uit ervaring met je delen!

Minder wassen

Dit is waarschijnlijk een tip die je al vaker hebt gehoord maar dit is echt een hele belangrijke tip met een erg goed effect.

Als je nu iedere dag je haar wast kun je proberen het steeds een dagje uit te stellen. Zeker nu we toch wat meer thuis zijn is dit de perfecte tijd om met minder wassen te starten.

Vitamines & Mineralen

Er zijn natuurlijk een heleboel vitamines en mineralen die goed zijn voor je haar. Zoals Biotine / Amla & Selenium. Online kun je vaak gecombineerde pillen en recepten vinden voor mooi & lang haar.

Drink voldoende water

Ook voor mooi en gehydrateerd haar is het belangrijk dat je voldoende drinkt. En dat is natuurlijk niet alleen goed voor je haar maar ook voor je huid en darmen. Dit is nog het makkelijkste om in je leven aan te passen.

Ik zet iedere dag een karaf water naast me tijdens het werken zodat ik er ook aan herinnert wordt om voldoende te drinken.

Op je kop en je hoofdhuid masseren

Dit klinkt misschien wat gek. Maar door iedere dag 4 minuten op je bed met je hoofd naar beneden te gaan hangen groeit je haar veel sneller doordat het een boost krijgt qua bloed.

Daarnaast helpt het ook ontzettend om je hoofdhuid te masseren vanwege de bloedcirculatie.

Satijnen hoofdkussenslopen

Katoenen kussenslopen zijn helaas niet zo goed voor je haar. Zeker wanneer je met los haar slaapt. Hierdoor kan je haar breken en dat willen we juist natuurlijk niet.

Daarom zijn satijnen kussenslopen veel beter voor je haar omdat dit ervoor zorgt dat je haren beter ”glijden”.

Daarnaast probeer ik met een losse staart of scrunchie in mijn haar te slapen zodat het niet door de war gaat en de kans op breken wordt verkleint.

Geen strakke staarten

Als er iets killing is voor je haar zijn het strakke staarten en knotjes. Probeer het beter losjes vast te maken door zachte elastieken en klipjes.

Microvezel handdoek

Deze laatste tip heeft mij enorm geholpen. Normale handdoeken zijn enorm schadelijk voor je haar qua breken en ook drogen normale handdoeken je haren te veel uit. Daarom heb je speciale microvel handdoeken voor je haar die veel beter zijn. Deze kun je voor €1,00 al bij de Action vinden.

Hebben jullie nog goede tips voor mooi, lang en gezond haar?

Veel liefs,

Lotte

Ducth-Gigil-tekst-1

Geef een reactie