Amla Superfood

De laatste paar weken verdiep ik me in allerlei supplementen, vitamines en technieken voor mooier en sterkte haar. Want welke vrouw wil nou geen mooie volle bos haar? Tijdens mijn zoektocht kwam ik in aanraking met Amla Poeder en daar wil ik jullie vandaag meer over vertellen.

Wat is Amla?

Amla is een zogeheten superfood en het poeder wordt gemaakt van de Indiase Kruisbes. Dit is een bes afkomstig van een boom die in India als heilig wordt beschouwd.

Waar is Amla goed voor?

Amla is ontzettend gezond. Het bevat tot wel zes keer meer vitamine C in vergelijking met een sinaasappel. Dit is natuurlijk een enorm verschil.

Daarnaast zitten er ook eiwitten, koolhydraten, mineralen en vezels in. Niet slecht voor zo een besje.

Veel Indiase vrouwen hebben prachtig haar en het gebruik van Amla poeder voor hun haar zit ook echt in de cultuur. Je kunt het dus als supplement gebruiken maar ook toevoegen aan een shampoo of een masker zal wonderen doen voor je haar. En dit kan zelfs de haargroei stimuleren. En dat alles met een natuurlijk middel.

Hoe neem je Amla poeder?

Er wordt aangeraden om per dag een theelepel Amla poeder te nemen. Dit kun je doen door het simpelweg toe te voegen aan een glas water of bijvoorbeeld in een smoothie te verwerken.

Persoonlijk vond ik het heel moeilijk drinken wanneer ik het had gemixt met water maar de verwerking in een smoothie is voor mij de perfecte oplossing.

Daarnaast zijn er ook Amla supplementen te bestellen maar die zijn een stuk prijziger in vergelijking met het poeder.

Waar koop je Amla poeder?

IMG_2542

Je kunt Amla poeder makkelijk online bestellen maar ik heb een zakje bij mijn lokale kruidenwinkel gehaald tegen een hele lage prijs. Dit scheelde al snel €10 euro voor eenzelfde hoeveelheid.

Geloof jij in de werking van superfoods?

Veel liefs,

Lotte

Ducth-Gigil-tekst-1

 

Geef een reactie