Kokos olie

Eens in de zoveel tijd kan mijn haar wel wat extra’s gebruiken! Zeker in de zomer wanneer mijn haren veel te verduren hebben door de zon en de vele tripjes naar het zwembad worden met name de puntjes erg droog! Tijd voor een boost dus!

Wanneer ik mijn haren was gebruik ik eigenlijk altijd conditioner, maar soms merk ik dat dit niet genoeg is en dan is het tijd voor een kokos maskertje! Een mega simpele maar wel goede manier om mijn haren een hydraterende boost te geven!

Wat je nodig hebt? Kokos olie, een handdoek en je douche!

Wat wel goed is om van te voren te weten is dat het belangrijk is een onbewerkte kokosolie te kiezen! Hoe puurder de kokosolie hoe beter voor je haren! Daarnaast een tweede tip: gebruik niet te veel! Je wilt dat je haren een boost krijgen en niet vet en zwaar worden!

Ik gebruik meestal 2 tot 3 eetlepels en smeer dit halverwege mijn haren tot in de puntjes! Als je je hoofdhuid ook insmeert met kokosolie wordt de aanzet van je haar erg vet. Ik zorg er wel voor dat de olie vloeibaar is, dit kan door de olie op een warme plek te zetten of eventjes op te warmen. Wanneer ik mijn haren ingesmeerd heb met de olie maak ik een knot en doe ik er een handdoek omheen.

Na zo’n 10-15 minuten is het tijd om de olie eruit te spoelen! Zorg er nu voor dat je echt alleen de olie eruit spoelt en niet per ongeluk toch richting je hoofdhuid brengt!

Daarna even na wassen zoals je normaal je haren wast en klaar! Je haren hebben een boost gekregen en zullen minder droog aanvoelen!

Deze bos is toe aan een boost en een knip beurt!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie