Lotte’s ervaring bij de Float Spa Amsterdam

Float Spa Amsterdam Ervaring

Kennen jullie de Float Spa Amsterdam? Een aantal weken geleden leerde ik dit concept kennen en kon ik niet wachten om dit uit te proberen. Zo gezegd, zo gedaan!

Wat is een float spa?

Zoals de naam al zegt kun je bij een float spa ”floaten”. De Float Spa Amsterdam heeft dus een aantal aparte privé float ruimtes met water met een heel hoog zout gehalte waardoor je dus blijft drijven.

Wat zijn de voordelen van floaten?

Floaten heeft een groot aantal gezondheidsvoordelen. Zo staat 1 uurtje floaten gelijk aan wel 5 uur slapen. En dat is zeker voor alle moeder natuurlijk heel fijn die te korte nachten hebben.

Daarnaast kun je, je tijdens het floaten compleet ontspannen en dat werkt natuurlijk stress verlagend. En zoals we allemaal weten is stress echt ontzettend slecht voor ons.

Het kan daarnaast ook nog eens chronische pijn verlichten zoals bijvoorbeeld de pijn bij migraine of reuma.

Hoe werkt het?

Online kun je makkelijk een privé float ruimte boeken en bij de locatie in Duivendrecht kun je makkelijk parkeren of met de trein komen.

Voorafgaand aan je float sessie krijg je nog instructies en vertelt een medewerkster hoe het precies werkt want het kan best wel spannend zijn.

Voordat je in het bad gaat douche je, je eerst. Dit is wederom een privé douche die gekoppeld is aan de float ruimte.

Erna is het tijd om te floaten! Door middel van een deur (voelt een beetje of je in een ruimteschip stapt) stap je het bad in.

Dit bad is totaal niet diep en in het begin is deze ruimte verlicht en is er muziek aanwezig.

Deze muziek blijft 10 minuten aan en erna komen 50 minuten van volledige stilte. Je kunt er zelf voor kiezen of je de lichten uit doet of aan laat staan.

Wat vond ik ervan?

Ik moet zeggen dat ik het toch best wel spannend vond. Zeker toen ik het licht uitdeed en alles dus echt donker was.

In het begin had ik het gevoel of ik echt op en neer dreef en dit is een veelvoorkomend gevoel bij een eerste float sessie.

Dit verdween al snel en toen kon ik echt gaan ontspannen. Een heel gek gevoel om te drijven in het donker zonder geluid maar heel prettig!

Tijdens de eerste sessie blijkt dat je nog niet volledig kunt ontspannen en daarom heb ik nog meerdere sessies gepland om tot dat ultieme ontspanningspunt te komen.

Na de sessie voelde ik me heel uitgerust en erna ben ik ook gelijk lekker mijn bed in gedoken om van dat gevoel te blijven profiteren.

Je kunt via deze link je eigen float sessie boeken

Veel liefs,

Lotte

Ducth-Gigil-tekst-1

Geef een reactie