Duurzame douche

Zoals jullie van ons weten willen we tijdens onze After Wines dieper ingaan op de belangrijkere onderwerpen! En wellicht is het jullie opgevallen dat zowel Lotte als ik meer en meer op weg zijn naar het leven van een duurzame levensstijl. Ik heb hier al eens eerder over geschreven en die “reis” is er eentje waar ik nog steeds mijn weg in aan het vinden ben!

In Doha waar ik woon loopt men enorm achter als het gaat om duurzaamheid! We rijden overal naartoe met auto’s omdat het land hierop gebouwd is (het is natuurlijk ook wel erg warm om met 40+ graden buiten te lopen), plastic verbruik is men niet bepaald zuinig op en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik zoek mijn inspiratie daarom met name op Instagram en Pinterest om te kijken wat ik zelf kan doen om een duurzamer leven te leiden! Ook met Dutch Gigil proberen we steeds meer met merken samen te werken die op dezelfde lijn zitten als ons!

Als het gaat om verzorging ben ik dus ook een enorme switch aan het maken en een van de inspirerende ideeën die ik zag wat het maken van een verfrissende douche! Natuurlijk kun je allerlei shampoo’s en douche crèmes kopen, maar het allerfijnste is toch eigenlijk wel als je het zo puur mogelijk houdt! Via Instagram en Pinterest kwam ik daardoor op het idee van een eigen eucalyptus douche te maken! Wat je hiervoor nodig hebt? Een eucalyptus plant en je douche, verder niks!

Je knoopt een aantal takken van de eucalyptus plant aan je douchekop en de stoom zorgt er dus voor dat de geur van de eucalyptus vrij komt en je luchtwegen daardoor ook geprikkeld worden! Mega fijn dus als straks het griepseizoen weer aanbreekt (ook nog eens naast alle COVID-19 narigheden die we al hebben). Een natuurlijke manier om je luchtwegen vrij te houden en je gaat er ook nog eens lekker van ruiken!

Dit soort tips en tricks daar kan ik erg blij van worden! Het zorgt voor minder plastic en troep die je door je douche putje spoelt! Gaan jullie dit denk je ook eens proberen?

Veel liefs en fijne zaterdag!

Bibi

Ducth-Gigil-tekst-1

Geef een reactie