Texel

Zoals jullie wellicht al op onze Instagram Stories voorbij hebben zien komen was ik dus een dagje op Texel en wat was dat leuk zeg!

Ik was nog nooit op een van de Nederlandse eilanden geweest en ik kan je zeggen dat het alles behalve tegen viel!

Met de boot

Texel

Wanneer je naar Texel wilt, moet je logischerwijs met de boot. Deze vertrekt vanaf Den Helder en je kan daar gratis parkeren en met de voet of fiets op de boot gaan of zelfs met de auto.

Wij kozen om te voet te gaan omdat we daar fietsen hadden gehuurd. Dit scheelt veel kosten en vanwege het goede weer leek het ons juist heel leuk om het eiland met de fiets te verkennen.

Van te voren kun je, je kaartje online kopen en je kunt op ieder gewenst tijdstip op de boot stappen. Op de drukste uren van de dag gaat de boot twee keer in het uur en heel vroeg en later op de dag gaat de boot een keer per uur.

Wij hadden er bewust voor gekozen om al om half 8 in de ochtend op de boot te stappen. Het was op dat moment heerlijk rustig, je hebt nog de hele dag en het was fantastisch om de zon nog een beetje op te zien komen.

Fietsen huren op Texel

Je kunt allerlei soorten fietsen en scooters huren op Texel. Helaas waren wij wat te laat met onze reservering en waren er alleen nog maar ”normale” fietsen beschikbaar.

Hier hebben wij het hele eiland mee rondgefietst, zo’n 70 km op een dag!

Ik moet eerlijk bekennen dat wij aan het einde van de dag behoorlijk last hadden van onze kont en wij zouden de volgende keer wel echt voor elektrische fietsen gaan omdat je toch best wat afstanden moet overbruggen.

Wat is er te doen op Texel

Texel is ten eerste een heerlijk eiland om een paar dagen te verblijven en er zijn genoeg leuke en fijne accomodaties te huren. Op dit eiland kun je echt even helemaal tot rust komen en genieten van de omgeving en het weer.

Maar ook voor een dagje is Texel super leuk. Je hebt er super mooie en rustige stranden. Hele fijne en hippe strandtenten en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om met lammetjes en schapen te gaan knuffelen. Een echte aanrader voor de kleintjes.

Daarnaast heb je in het Noorden van het eiland ook een mooie vuurtoren en kun je vanaf het noordelijke punt ook Vlieland zien liggen.

Daarnaast is fietsen over het eiland ook al heerlijk en kom je de mooiste plekken tegen.

Ik ga hier zeker vaker komen maar dan ga ik wel voor een elektrische scooter of fiets!

Veel liefs,

Lotte

Ducth-Gigil-tekst-1

3 gedachten over “Texel

Geef een reactie