Interview met Dr. Daniel Kadouch

Onlangs schreven we een artikel over zonwerende kleding voor de kleintjes. Een belangrijk onderwerp, want dat tere huidje van de kleintjes is zo verbrand in de zon met alle gevolgen van dien!

Naar aanleiding van dit artikel benaderde Spice PR ons en bracht ons in contact met dermatoloog Daniel Kadouch. Daniel is in 2017 gepromoveerd in zijn specialiteit huidkanker. Als dermatoloog werkt hij vier dagen in de week bij Centrum Oosterwal in Alkmaar en daarnaast biedt hij consulten aan in het Medisch Laser Centrum in Amsterdam.

Tijdens ons interview vertelt Daniel dat bijna de helft van zijn gesprekken met patiënten gaan over plekken die verdacht zijn voor huidkanker. Een diagnose die je liever niet wilt krijgen natuurlijk en die tot op zekere hoogte ook te voorkomen is! Dan denk je wellicht “ach ik smeer mij wel in en dat is genoeg” maar die kleintjes dan?

Want juist door de huid op jonge leeftijd te beschermen kun je veel ellende later voorkomen.

Daniel, zelf vader van 3 kinderen, vertelt ons dat de huid van onze kindjes enorm kwetsbaar is en bescherming is dan ook echt nodig!

Iets wat we weten, maar waarom is zonnebrand dan niet genoeg? Daniel legt ons uit dat smeren bij die kleintjes soms een enorme opgave is, zeker gezien het feit dat dit elke 2 uur moet voor een optimale bescherming! En daarnaast is zonnebrand crème natuurlijk ook niet goedkoop.

Zie je het al voor je een dagje strand en elke 2 uur moeten smeren?

Bibi herkent deze opgave, zeker in Doha. Elke ochtend gaat zij met haar dochtertje (van nog geen 2 jaar) naar het zwembad en zit daar soms langer dan 2 uur! Dat moment van tussendoor insmeren is dan echt een hele klus want de kleine wil liever spelen!

Daniel is zich hier in gaan verdiepen en heeft (met hulp van zijn vrouw) een eigen lijn zonwerende badkleding opgericht, Tenue de Soleil. Deze super leuke pakjes zorgen ervoor dat je kindje optimaal beschermd wordt tegen de zon.

De zwempakjes zijn gemaakt van polyamide, een soort nylon die goede bescherming kan bieden tegen de zon, maar wat dit zo bijzonder maakt is dat deze stof (polyamide) gemaakt is van gerecycled plastic uit de zee. Het is dus een duurzaam product! Dit maakt dat ons hartje nog sneller kloppen!

Daarnaast is de beschermende factor van Tenue de Soleil UPF 50, de hoogste bescherming mogelijk in kleding. UPF is een meetgraad voor kleding net zoals voor zonnebrand SPF gebruikt wordt.

Een enorm goed en zeer nodig product natuurlijk, want wanneer je een pakje van Tenue de Soleil koopt, heb je een verantwoord product in handen, wat ontworpen is door een expert!

Want bij veel andere merken zie je weinig verhullende badpakken of bikini’s en juist de combinatie van de UPF en de hoeveelheid bedekking zijn ontzettend belangrijk voor de bescherming.

Daniel vertelt ons dat het KWF gezegde is “smeren, kleren, weren”, deze zin gebruikt hij liever andersom! Eerst weren door uit de zon te blijven, vervolgens beschermen door middel van kleding en daarna pas smeren! Zo ben je optimaal beschermd tegen de zon.

Willen jullie je kleine ook graag beter beschermen tegen de zon? En dat ook nog eens in super toffe en schattige designs? Dan raden wij de pakjes van Tenue de Soleil zeker aan!

Wij bestelde beide ook pakjes want de bescherming is ontzettend belangrijk.

Neem vooral eens een kijkje op:
Tenue de Soleil

Veel liefs,

Bibi en Lotte

Ducth Gigil tekst

 

Geef een reactie