Vegan curry

Een van de dingen die ik heerlijk vind om te doen is toch wel uitgebreid koken! Vaak wanneer ik alleen met mijn dochter ben dan blijven de maaltijden redelijk simpel, wat overigens ook erg lekker kan zijn! Maar wanneer mijn man thuis is en hij op de kleine kan letten dan kan ik er toch wel van genieten om uitgebreid te koken en nieuwe gerechten uit te proberen!

Een van de dingen die ik heerlijk vind zijn curry’s! Nou vind de kleine dame pittig eten best lekker, ik ben er soms toch wat huiverig in om dat aan haar te geven. Daarom als we curry eten is deze niet al te pittig en neigt deze soms een wat natuurlijke zoete smaak te hebben!

Wat heb je allemaal nodig?

 • Kokos crème 1 blik (deze gebruik ik liever dan kokosmelk omdat het wat dikker van structuur is)
 • Tomaten blokjes +/- 400 gram (kan zelf gesneden worden of uit een blikje)
 • 3 Perziken
 • 2 Teentjes knoflook
 • 1 Theelepel kurkuma
 • 1 Eetlepel Garam Masala
 • 1 thee lepel groene curry poeder
 • 1 blokje groenten boullion
 • 1 Paprika
 • 1 Ui
 • 1 courgette
 • 1 blikje kikkererwten
 • Klein stukje gember

Snijdt eerst de gember in hele kleine fijne stukjes! Hoeveel gember je gebruikt is aan jou natuurlijk! Persoonlijk gebruik ik liever niet heel veel gember aangezien de smaak best heftig is. Snijd de ui en de knoflook ook in kleine stukjes en laat deze 3 in een pan met een klein beetje olie (ik gebruik koolzaad olie vanwege de omega vetzuren) fruiten.

Ondertussen kun je de rest van de groentes en de perzik in kleine stukjes snijden!

Sprenkel de kruiden en het bouillonblokje in de pan en bak dit mee met de gember, ui en knoflook. Voeg vervolgens de kokos crème en de tomatenblokjes toe aan het geheel en roer alles goed door elkaar! Nu kun je de rest van de ingrediënten erbij voegen en het geheel even lekker laten sudderen zodat alle kruiden en smaken de kans krijgen om goed in te trekken!

Beetje rijst erbij en je hebt dus een heerlijke baby/kind vriendelijke curry!!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie