Vitamine C please

Enige tijd terug postte ik op ons Instagram account dat ik een pigmentvlek op mijn voorhoofd heb en vroeg ik jullie wat ik eraan kon doen! Er kwamen heel veel lieve en leuke berichtjes binnen waar ik enorm blij van werd!

Ik heb een hele makkelijke huid als het gaat om een kleurtje krijgen en bruin worden kost mij geen moeite, maar toen ik zwanger was en dacht;  “ach die 5 minuutjes dat ik even in het voorjaarszonnetje ga zitten hoef ik mij niet in te smeren!”. I couldn’t be more wrong! Ik weet nog goed dat ik naar binnen ging en ineens zag ik mijzelf in de spiegel en jasoor dat daar die vreselijke pigmentvlek! Ik hoopte (heel naïef) dat het er met wat scrubben wel af zou gaan, maar tevergeefs de vlek zit er nog steeds! Nou zie je deze niet mega goed als ik niet al te bruin ben, maar goed ik woon in een land waar de zon 365 dagen van het jaar schijnt en die vlek blijft dus zichtbaar!

Ik baal daar soms vreselijk van, dus vandaar de vraag naar jullie “wie kan mij helpen?”. Ik kreeg veelal geadviseerd om vitamine C te gebruiken voor mijn huid! Vitamine C is een enorm goede boost voor je huid! Het pakt bijvoorbeeld de onzuiverheden op je huid aan (kan ik soms ook wel gebruiken!) helpt tegen huidveroudering en en en werkt dus ook tegen pigmentvlekken!

Daarom ben ik op pad gegaan om eens te kijken wat er te krijgen is en wat ik denk dat prettig is voor mijn huid! Bij de Bodyshop heb ik twee producten gekocht, namelijk; Vitamine C daily glow cleansing polish en de Vitamine C energizing face mist! Deze twee producten gebruik ik na elkaar en vul ik sindsdien aan met de rest van mijn dagelijkse skin care routine. De toegevoegde Camu Camu is eigenlijk de vitamine C boost voor je huid! Dit zure besje wat uit Zuid Amerika komt staat bekend om zijn hoge vitamine C waarde en is rijk aan antioxidanten.

De cleanser is een ontzettend fijn product waarvan ik een heel fris gevoel krijg zonder dat mijn gezicht trekkerig wordt. Ik gebruik een zacht sponsje en soms een gezichtsborsteltje om de cleanser (die ook wat scrub elementen bevat) zachtjes over mijn gezicht te masseren. Hierbij moet je wel goed opletten dat je niet te hard of ruw bezig bent, want dan beschadig je eerder je huid. Mijn huid voelt fris aan en is dan klaar voor de volgende stap!

Na de cleanser (die ik overigens meestal onder de douche gebruik) spray ik mijn gezicht in met de Vitamine C spray! Deze spray ruikt echt goddelijk en is heel verfrissend! Wat ik wel gemerkt heb, is dat de spray kan prikken op je huid als je deze een aantal dagen achter elkaar gebruikt. Daarom gebruik ik dit product zeker niet elke dag! En heb je een huid die snel geïrriteerd raakt raad ik dit product eigenlijk niet aan.

Ik merk dat mijn huid over het algemeen egaler eruit ziet en een hele gezonde “glow” krijgt! En de pigment vlek op mijn gezicht? Die lijkt ietsje minder te zijn geworden! Ik vind deze producten van de Bodyshop over het algemeen erg fijn en ga ze zeker vaker gebruiken!

Veel liefs,

Bibi

 

Geef een reactie