Zelf rijstwater voor je haar maken

zelf rijstwater voor je haar maken

Een tijd terug vertelde ik jullie al over een kant en klaar rijstwater product voor je haar! Helaas is dit merk er niet mee doorgegaan maar door deze ervaring wilde ik wel graag rijstwater voor mijn haar blijven gebruiken! Daarom besloot ik om het thuis zelf te gaan maken.

Recept

Op YouTube en in blogs vind je veel verschillende recepten en verschillende methodes voor het maken van rijstwater.

Ik besloot om voor de gefermenteerde rijstwater methode te gaan. In dit geval laat je het rijstwater minimaal 24 uur op een donkere plek staan voordat je het gaat gebruiken zodat alle vitamines en mineralen uit de rijst in het water kunnen trekken.

Voordelen van rijstwater voor je haar

Okay, laten we bij het begin beginnen. Waarom zou je rijstwater gebruiken?

De yao vrouwen uit China gebruiken deze methode al eeuwenlang en zij staan bekend om hun prachtige lange en dikke haar! Bij het zien van de foto’s word je gelijk jaloers en raak je er gelijk van overtuigd om ook rijstwater te gaan gebruiken.

En het grote voordeel?! Het is makkelijk en goedkoop!

Wat heb je nodig?

  • Witte rijst ( het is belangrijk dat het wit is)
  • Kom
  • Een afsluitbare pot of bakje
  • Vergiet
  • Spuitfles
  • Natuurlijke olie of sinaasappel schillen voor de geur

Hoe maak je het?

Je hebt ongeveer een kopje rijst nodig voor een portie rijstwater. Het is belangrijk dat je deze rijst voor gebruik wel even wast zodat de rijst schoon is.

Vervolgens doe je de rijst in een kom en voeg je er drie kopjes water aan toe. Ik raad je aan om de rijst voor een aantal minuten tussen je handen te doen en te wrijven zodat alle vitamines en mineralen er “uit” komen.

Nadat je dit een aantal minuten hebt gedaan doe je de rijst en het water in een afsluitbare pot en ik voeg hier nog een aantal druppels etherische olie aan toe voor de geur. Ik kies meestal voor lavendel omdat rijstwater zonder een dergelijke toevoeging extreem zuur kan ruiken.

En dan is het tijd om te wachten! Het wordt aangeraden om de pot voor 24 tot 48 uur weg te zetten op een donkere plek zodat het kan fermenteren.

Kopie van Adjustments 6

Hoe gebruik je het?

Na deze tijd is het klaar voor gebruik! Zorg dat je alleen het water bewaard door de rijst af te gieten en stop dit water vervolgens in een spuitfles voor gebruik.

Je kunt het rijstwater op verschillende momenten gebruiken maar ik gebruik het nadat ik mijn haar heb gewassen.

Zorg ervoor dat je het rijstwater op je hoofdhuid spuit en ook op de lengte. Laat dit vervolgens 20 minuten intrekken.

Omdat er ontzettend veel proteïne in rijstwater zit is het belangrijk om dit niet te vaak te doen wanneer je haar hier gevoelig voor is.

Vanwege de proteïne gebruik ik na het grondig uitspoelen een haarmasker om het lekker zacht te maken.

Afhankelijk van hoe goed jouw haar tegen proteïne kan kun je rijstwater 1 keer in de twee weken of 1 keer in de maand gebruiken.

Heb jij hier al ervaring mee?

Veel liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie