Waarom me-time zo belangrijk is

Waarom me-time zo belangrijk is!

We leven in een wereld die natuurlijk super snel gaat en we hebben allemaal ontzettend veel te doen. Door Corona kwam alles natuurlijk een beetje tot stilstand en op sommige punten is dat helemaal niet zo verkeerd! Zoals het inplannen van me-time! Dat is namelijk voor mij echt ontzettend belangrijk. Zeker na een drukke werkweek vind ik het belangrijk om op te laden en mijn hoofd rust te geven.

Want als je zelf relaxter bent, ontspannen en rust ik je hoofd hebt kun je dingen zoveel beter aan.

Mijn soorten me-time

Me-time kan ik op veel verschillende manieren hebben. Zoals een lekkere lange douche of de tijd nemen voor een fijn gezichtsmasker. Maar ook het lezen van een boek of een filmpje kijken werkt voor mij heel goed. En vergeet sporten natuurlijk ook niet!

Voor mij persoonlijk gaat het er ook echt om, om even tijd voor mezelf te blokken om iets te doen wat ik zelf wil doen en wat ook nog eens ontspannen is. Zo vind ik het bijvoorbeeld ook heel fijn om mijn kledingkast met een muziekje op filmpje op de achtergrond op te ruimen.

Als je goed voor jezelf zorgt kun je erna goed voor anderen zorgen

Om goed voor anderen te kunnen zorgen en anderen te kunnen helpen is het heel belangrijk om dat eerst voor jezelf te doen want anders kun je er ook nooit op een goede manier voor je gezin of vrienden zijn. Denk bijvoorbeeld aan de luchtmaskers in een vliegtuig. Deze moet je eerst bij jezelf op doen om vervolgens andere mensen te kunnen helpen.

Dus blok die tijd in je agenda in voor momenten voor jezelf en laat die net zo belangrijk zijn als de afspraken die je met andere mensen hebt gepland.

Veel liefs,

Lotte 

Geef een reactie