I love my body

Vandaag de dag zijn we waarschijnlijk nog meer met ons uiterlijk bezig als toen social media nog niet bestond! We kunnen dag in dag uit naar anderen kijken en onszelf meten aan al die anderen!

Als ik naar mijzelf kijk, spendeer ik best veel tijd op bijvoorbeeld IG. Grotendeels omdat het voor mijn werk noodzakelijk is, maar ook in mijn vrije tijd gaat die app toch wel geregeld open. De wereld verkennen door social media heb ik nu tijdens de hele lockdown periode toch wel erg vaak gedaan en dan zie je zo vreselijk veel mooie foto’s voorbij komen. Ook wonen in een land waar je elke dag in je bikini kunt lopen kan dan soms best even confronterend zijn.

Een lange tijd heb ik mij (al jaren terug) onzeker gevoeld over mijn eigen lichaam. Mijn vetjes op mijn rug, sinds de zwangerschap mijn buikje wat niet weg wil (zeker ook doordat ik een enorme zoetekauw ben) en zo zijn er nog wel wat dingen op te noemen. Dingen waardoor ik mij niet fijn kan voelen wanneer ik op het strand zit, of wanneer ik mijzelf in de spiegel zie. Wat zullen anderen denken? Mensen zullen wel vinden dat ik te dik ben? Oh jee al bijna 2 jaar na mijn bevalling heb ik nog steeds een buikje. Allemaal gedachtes die gepasseerd zijn! Herkenbaar?

Toch is daar enige tijd geleden wat verandering in gekomen! Ik besefte mij ineens hoe vreselijk zonde het is om je tijd te verdoen aan het kijken naar je uiterlijk en de mooie momenten te missen! Natuurlijk wil ik lekker in mijn vel zitten en ik sport, eet gezond en probeer wat kilo’s kwijt te raken, maar niet meer voor iemand anders! Voor mijzelf omdat ik mij fit en gezond wil voelen! Een vetrolletje, als dat bij mijn lichaam hoort terwijl ik gezond leef, so be it!

Veel jonge meiden zullen zich meten al al die grote accounts op IG en zullen vinden/geloven dat zij ook maatje 34/36 moeten hebben. Ik vind zelf Miljuscha een enorme inspiratie op dit gebied! Ze is een prachtige vrouw met een maatje meer! En dat maatje meer staat haar enorm mooi vind ik, zeker ook omdat ze zo zelfverzekerd is! Zo zijn er vele voorbeelden te noemen van vrouwen die gewoon hun vrouwelijke curves durven te laten zien en trots zijn op hun lichaam! Het is ook iets moois toch! We kunnen nieuwe mensen creëren met ons lijf en toch zijn we er vaak zo kritisch op! Tijd om daar eens mee te stoppen en onszelf en elkaar te prijzen voor wat we allemaal kunnen!

Fijne zaterdag lieve allemaal!

Liefs,

Bibi

 

 

Geef een reactie