Lotte’s ervaring met de Chloe Ting Shred Challenge

Mijn ervaring met de Chloe Ting Shred Challenge

Ja ja, na die maanden van quarantaine werd het ook voor mij tijd om weer echt even serieus te gaan sporten want het was aan mijn lijf te zien dat ik dat al even niet had gedaan. Nu maken die extra kilo’s me niet zoveel uit maar ik wil me wel prettig in mijn lijf voelen en in mijn kleding. Dus toen een vriendin vroeg of ik mee wilde doen met de Chloe Ting Shred challenge zei ik ja. Maar ik had geen flauw idee wat ik mezelf op mijn hals haalde want meine güte dat is echt niet mals!

Wie is Chloe Ting?

Maar om bij het begin te beginnen. Wie is Chloe Ting? Chloe is een YouTuber die bekend staat om haar gratis sportprogramma’s op YouTube! Ja je lees het goed, helemaal gratis! Op haar eigen website heeft ze per challenge een programma uitgewerkt en dat is wel heel makkelijk voor het overzicht!

Chloe Ting Shred Challenge

14 days shred challenge

Wij gingen voor de 14-days shred challenge. Tijdens deze challenge heb je iedere dag workouts op twee actieve rustdagen na. Het is dus een heel pittig programma! Op YouTube kun je heel veel video’s over deze challenge vinden en de resultaten waren echt fantastisch!

De duur van iedere workout is ongeveer 10 minuten en afhankelijk van de dag moet je maximaal 4 workouts per dag doen. Dus je bent maximaal 40 minuten aan het sporten.

Vol goede moed begon ik hiermee en mijn god wat was dit zwaar! De workout zijn super pittig, met name ook conditioneel omdat het high intensity is. Daarnaast zijn de oefeningen qua spierkracht ook enorm heftig vanwege de herhaling.

Wat ik super fijn vond om te merken was dat ik na enkele dagen al merkte dat ik sterker werd en dat is wel heel bijzonder om dat op zo een korte termijn te merken!

Wat vond ik er nou van?

Nu ik moet jullie bekennen dat ik tot dag 10 ben gekomen achter elkaar en heb ik hele challenge dus niet afgerond en dat kwam met name door de hele heftige commitment per dag wat ik zelf erg zwaar vond.

Na deze challenge weet ik dat iedere dag sporten niks voor mij is en gewoon te veel naast alles wat ik verder moet doen maar de workouts van Chloe Ting zijn wel echt heel goed.

Na een aantal dagen zag ik al dat mijn buik strakker was en de buikspierlijnen al tevoren kwamen. Daarnaast ging ik conditioneel heel snel vooruit. 

Voor mij werkt zo een challenge dus niet omdat het teveel in te korte tijd is maar ik wil deze workouts een aantal keer per week zeker blijven doen omdat ze super effectief zijn en daarnaast duren ze dus ook niet lang per stuk.

Je kunt de Shred Challenge zelf volgen via deze link:
https://www.chloeting.com/program/2019/two-weeks-shred-challenge.html

Veel liefs,

Lotte

Geef een reactie