Bodyshop toners

Als het om huidverzorgingsproducten gaat ben ik heel voorzichtig wat ik op mijn gezicht smeer. Ik heb namelijk vreselijk snel last van onzuiverheden en ook prikken veel dingen op mijn huid. Mede daarom ga ik het liefst voor zo natuurlijk mogelijke producten en kijk ik goed naar wat mijn huid per keer nodig heeft. Natuurlijk heb ik mijn dagelijkse producten die ik gebruik, maar sommige dingen zijn soms gewoon even een hele fijne extra en wissel ik af op basis van wat mijn huid nodig heeft, zo ook met toners!

Een toner wordt doorgaans gebruikt om je huid te hydrateren, verzachten of het overtollige talg te verwijderen! Je gebruikt dit product nadat je je gezicht gereinigd hebt met een cleanser. Bij mij ligt het heel erg aan mijn menstruatie cyclus of ik een vette huid heb of dat mijn huid juist droog aanvoelt. Daarom heb ik onlangs bij The Bodyshop twee verschillende toners gekocht.

Allereerst de Vitamine E hydrating toner, de naam zegt het eigenlijk al deze toner zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd wordt. Zeker op momenten dat mijn huid van zichzelf al droog aanvoelt en ik dan ook nog eens een dagje zon, zee & strand erop heb zitten is deze toner mega fijn!! Ik gebruik deze toner om de laatste restjes viezigheid te helpen verwijderen en om mijn huid dus te hydrateren. Ik moet zeggen dat ik na het gebruik van deze toner vaak geen olie of crème meer op mijn gezicht hoef te doen, omdat mijn huid al zo fijn en zacht aanvoelt! Heb je een olie achtige huid, dan raad ik deze toner eigenlijk af. Er staat wel voor alle huidtypes, maar ik heb gemerkt dat op moment dat mijn huid wat vetter is deze toner niet zo fijn is.

De andere toner die ik gekocht heb is; Oils of life, een revitaliserende toner die erg verfrissend is! Er wordt in deze toner gebruik gemaakt van 3 hele fijne olies, namelijk

  • Zwarte komijn olie
  • Rozenbottel olie
  • Kamille olie

Deze 3 werken in combinatie met elkaar zo fijn! Ik moet zeggen dat ik deze toner erg prettig vind. Allereerst is de geur echt zalig! Heel oosters door de kruidige geur die je ruikt. Daarnaast reinigt dit product heel fijn, wat wel nodig is, is een crème of olie nadat je de toner gebruikt hebt. Je huid voelt heel fijn aan, maar zonder een product hierna merkte ik dat ik toch wat miste.

Voor mij werken deze twee toners dus enorm goed, zeker doordat ik ze afwissel en goed kijk naar de behoefte van mijn huid! Gebruiken jullie ook wel eens een toner en zo ja wat voor?

Veel liefs,

Bibi

 

Geef een reactie