Het nieuwe reizen

Langzaam beginnen we weer terug te gaan naar het “normale” leven. Hier in Doha hebben de maatregelen wat langer geduurd en nog steeds kunnen vrij veel dingen hier niet. Voor mij betekend dit oa dat ik niet zomaar naar Nederland kan zoals dat voor COVID-19 wel kon. Toen reisde ik toch wel elke 2 maanden naar Nederland en zagen we vrienden en familie geregeld.

Ondanks dat ik hier in Doha enorm gelukkig ben heb ik toch wel veel zin om iedereen weer eens op te zoeken in ons kikkerlandje en zeker dat onze dochter haar grootouders weer eens ziet! De laatste keer was half december, jeetje wat lang geleden alweer he! Toch vliegt de tijd voor mijn gevoel!

Reizen zal denk ik ook best nog wel even gek zijn. Zelfs nu merk ik het, ik stap zelf wel in de uber maar ben toch erg huiverig om met mijn dochter dat te doen. Laat staan dat je straks het vliegtuig in gaat en een vliegveld bezoekt! Ik ben toch heel benieuwd hoe dat zal gaan en of comfortabel en onbezorgd reizen weer de standaard zal zijn.

Bij veel vlieg maatschappijen zul je een maskertje moeten dragen en nou is dat als volwassene wel te doen, voor kids is dat toch wat lastiger! Je zult vaker je handen desinfecteren en het reizen zal denk ik voorlopig toch wat ongemakkelijker voelen.

Hygiëne en afstand is denk ik het belangrijkste! Neem wat meer tijd om naar het vliegveld te gaan zodat je alles op je gemakje kunt doen en niet gehaast hebt met dat maskertje op je gezicht!

Soms vraag ik me af of mij dat zal weerhouden om zelf te reizen? Ik denk het niet, maar om samen met mijn dochter te reizen wellicht wel.

Zouden jullie nu willen reizen of vinden jullie het toch nog wat spannend en onzeker?

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie