Hormonen

Pffff hormonen. Er zijn soms dagen dat ik er extreem veel last van heb. Dan ben ik super wisselvallig qua gedrag maar kan ik me bijvoorbeeld ook onzeker voelen. Maar ook mijn huid kan extreem veel last hebben van mijn hormonen. Rondom mijn menstruatie krijg ik pukkels, een vette huid en zit mijn haar voor geen meter. En dan ben ik nog aan de pil hè! 

En dat vind ik dus eigenlijk ook zo gek. Hoe makkelijk en snel de pil wordt voorgeschreven. Begrijp me niet verkeerd, het is super goed dat het er is en zo vrij verkrijgbaar is maar ik had gewild dat mijn huisarts meer met mij had stilgestaan bij de bijwerkingen.

Want de eerste 5 jaar heb ik de inmiddels beruchte Diane pil geslikt. Zoals ik nu weet heeft die pil een behoorlijk heftige en ernstige reputatie maar ik kreeg hem toch heel makkelijk voorgeschreven en niemand die er verder een vraag over stelde tot ik zelf na jaren van bijwerkingen dacht om eens iets anders te proberen.

Dat werd een spiraal. Ook een hele goede uitkomst voor vele meiden maar na een halfjaar kreeg ik ontzettend krampen en urenlang buikpijn dus heb ik die ook weer laten verwijderen en ben ik sindsdien weer aan lichtere pil. 

Maar ondertussen ken ik mezelf goed genoeg en weet ik dat ik nog steeds last heb van bijwerkingen zoals flinke migraine aanvallen, pukkels en soms een kort lontje.

Ik hoop nog steeds op een goed alternatief wat voor mij en vele andere meiden perfect zal werken zonder nare bijwerkingen.

Veel liefs,

Lotte 

Geef een reactie