Duurzaam leven

Je zult de term “duurzaam” vast steeds vaker horen en eigenlijk kunnen we er ook niet meer om heen dat er iets moet veranderen in onze manier van leven. Als we doorgaan op de manier zoals we al jaren bezig zijn dan is er straks geen aarde meer om door te geven aan onze kleintjes! Ik ben mij hier enorm bewust van geworden sinds ik moeder ben, maar ook sinds ik in Doha woon. De hoeveelheid auto’s (en dus vieze uitlaatstoffen) die hier rondrijden doe mij soms duizelen. De hoeveelheid plastic die gebruikt wordt en de troepjes die te vinden zijn. Onlangs was ik bij ons voor in de zee aan het zwemmen en naarmate ik iets verder zwom kwam ik steeds meer plastic troep tegen!

Gelukkig merk je dat ze hier wel proberen steeds bewuster om te gaan met het milieu en zie je langzaam verandering komen! Zelf probeer ik ook mijn steentje bij te dragen en duurzamer te leven.

Wanneer ik kan probeer ik de auto te vermijden! Er is een supermarkt hier vlakbij waar ik met gemak naar kan lopen, natuurlijk niet wanneer het buiten bijna 50 graden is maar in de ochtend en avond is het prima te doen! Moet ik naar de grote supermarkt, ja dan moet ik de auto pakken maar dan koop ik ook gelijk voor een hele week alles!

Qua kleding ben ik steeds meer aan het investeren in duurzame merken! Vaak is de kwaliteit beter en gaat de kleding dus langer mee als bijvoorbeeld dat shirtje van de H&M. Natuurlijk kost het wat meer, maar geloof mij het is het ook zeker waard! Stoffen die duurzaam zijn zitten vaak ook een stuk lekkerder naar mijn idee! Wist je dat er merken zijn die teruggeven aan de natuur? 1% for the planet is het keurmerk dat deze merken dragen en er gaat dus een procent terug naar de planeet!

Maak je restjes op!! Het is zo makkelijk om de restjes maar weg te gooien omdat je toevallig zin hebt in wat anders, maar zo mega zonde van je eten! Vaak wanneer wij “restjes dag” hebben komen er eigenlijk heel grappige gerechten tevoorschijn. Een soort mix die eigenlij altijd wel heel goed bij elkaar past!

Daarnaast heb je het milieu (en de dieren!!!) enorm door (zoveel mogelijk) vegan te eten. En dat kan echt mega lekker zijn! Natuurlijk zijn er genoeg vleesvervangers en die zijn over het algemeen erg lekker, maar ook met veel verse groenten koken is zo enorm lekker! Mijn favoriet is eigenlijk een vegan curry. Wat eigenlijk ook een perfecte restjes opties is, want je kan er alle groenten in doen die je maar wilt! Lekkere garam masala kruiden en wat groene curry kruiden erdoor en je hebt een mega lekker maaltijdje! Als ik mijn kleine curry geef doe ik er vaak wat perzik doorheen zodat de curry een wat zoetere smaak krijgt!

En wist je dat wanneer je doucht er mega veel troep mee gespoeld wordt door het putje! Vaak zit er in shampoos en andere douche producten zo mega veel troep en dat smeer je ten eerste op je huid, maar het gaat dus ook zo het doucheputje in en komt weer in de natuur terecht. Je kunt je voorstellen dat niet bepaald goed is! Daarom gebruik ik graag producten die niet slecht zijn voor de natuur! Bij Nourished Nederland kun je heel veel producent krijgen die ten eerste mega fijn zijn om te gebruiken en daarnaast milieu vriendelijk zijn!

Dit zijn eigenlijk helemaal geen grote veranderingen en je helpt er het milieu enorm mee!!

Wat doe jij voor de natuur?

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie