Echt naar elkaar luisteren

Dutch Gigil

De laatste maanden valt me iets steeds meer op. Ik heb namelijk het idee dat mensen niet meer echt naar elkaar luisteren. Voor mijn gevoel wachten mensen in een discussie puur op het moment dat zij zelf weer kunnen spreken in plaats van echt de tijd te nemen om naar iemand anders verhaal te luisteren.

We leven nou eenmaal niet alleen in de wereld en daarom hebben we te maken met heel veel andere meningen en hebben we te maken met veel mensen die dingen simpelweg op een andere manier zien of ergens anders in geloven.

Maar door niet eens echt naar elkaar te willen luisteren doe je al geen moeite om empathie voor de ander op te wekken of dingen door de ogen van een ander te zien en dat is toch ontzettend zonde? Het met elkaar oneens zijn over dingen is geen drama maar het is wel erg wanneer we elkaar niet eens de kans geven om elkaars visie te laten zien.

En hoe zonde is dit eigenlijk? Want juist door met andere mensen te praten kan je eigen kijk op dingen ook weer veranderen of juist niet maar het geeft je wel een beter beeld over de kijk van andere mensen en ik denk dat dat iets is waar we beter op mogen letten.

Ik ga er dus zelf ook goed op letten dat ik mensen ook echt daadwerkelijk aanhoor in plaats van niet echt te luisteren of er geen zin in te hebben. Want juist door met elkaar te praten ontstaan er vaak de mooiste dingen!

Veel liefs,

Lotte

Geef een reactie