Van lente naar zomerkast

Van lente naar zomerkast

Eens in de zoveel tijd geef ik mijn kledingkast een grote make-over. De items die ik niet meer draag gaan uit mijn kast en ik rangschik het op soort en kleur zodat ik alle items makkelijk kan vinden.

Maar naast het normale opruimen ga ik ook ieder nieuw seizoen door heel mijn kledingkast heen want het is wel zo fijn als je in de zomer niet door al je truien en warme dingen heen moet voordat je bij je lente en zomer kleding aan komt. Dit geeft niet alleen een mooi effect maar het is ook nog eens heel fijn op een day to day basis zodat je snel bij de juiste kleding komt.

Mijn tips om je kledingkast aan te passen naar de seizoenen:

Begin met een lege kast

Als je echt wilt zien wat je allemaal hebt is het super belangrijk om te beginnen met een lege kast. Haal letterlijk alles uit je kast en gooi alles op een hoop op bed. Dit is ook ideaal voor wanneer je, je kledingkast weer even helemaal wilt schoonmaken en stofvrij wilt maken.

Ga door alle items heen

Vervolgens ga je letterlijk door al je items heen. Check of ze nog passen of er geen vlekken of scheuren inzitten en bepaal of je het item wilt houden of niet. Als je het wilt houden kun je alvast bepalen bij welk seizoen het hoort.

Richt in aan de hand van de seizoenen

De kleding die niet bij het huidige seizoen past kun je allemaal achteraan in je kast opbergen of op hogere planken waar je niet makkelijk bij komt. Wanneer je een groot huis hebt kun je het bijvoorbeeld ook in een andere kast stoppen zodat je geen overvolle kleding kast hebt.

Op soort en kleur

Persoonlijk vind ik het super prettig om mijn items op soort te hangen (dus topjes bij topjes en jurkjes bij jurkjes). En vervolgens hang ik het ook nog eens op kleur zodat ik alles super snel en makkelijk kan vinden.

Gebruik dividers

In mijn kast heb ik een aantal lades die ik gebruik voor sportkleding, hemdjes en t-shirts. Om het overzichtelijk te houden is het handig om gebruik te maken van kast dividers. Je hebt natuurlijk dividers die je kan kopen bij de Ikea of de Blokker maar zelf gebruik ik ook regelmatig schoenendozen. Makkelijk & duurzaam!

Hoe ga jij met je kledingkast om?

Veel liefs,

Lotte

Logo Dutch Gigil

Geef een reactie