Rijstwater voor je haar review

Oryza Blends Rijstwater voor je haar review

Mooi, dik en lang haar wil toch iedereen? Ik in ieder geval wel! Jarenlang heb ik veel verschillende producten en vitamines geprobeerd. Maar waar ik al lange tijd heel veel positieve dingen over lees is rijstwater. Ja, je leest het goed.

Iedereen kan dit in principe thuis maken maar daar moet je natuurlijk wel zin in hebben. Dus toen ik via via hoorde over een groep studenten die een eigen merk Oryza Blends zijn gestart met kant en klaar rijstwater wilde ik dit natuurlijk proberen!

Oryza Blends

Oryza Blends is geinspireerd op de Yao-vrouwen uit Huang Luo. Een Chinees dorp waar het rijstwater als haarverzorging vandaan komt. Wanneer je Yao-vrouwen opzoekt zul je begrijpen waarom iedereen hier zo lyrisch over is want die vrouwen hebben echt fantastisch haar waar ze ook wereldwijd om bekend staan! En dat wil toch iedereen?

Daarom besloot deze groep studenten het toegankelijk en makkelijk te maken voor iedereen! Helaas hebben ze ondertussen besloten om na hun school hier niet meer door te gaan maar online kun je gelukkig ook veel “recepten” vinden over hoe je zelf rijstwater kan maken.

Het mooie aan rijstwater is, is dat het een volledig natuurlijk product is. Het bevat aminozuren en vitamines die ervoor zorgen dat de haargroei gestimuleerd wordt, gespleten punten worden verminderd en het is ook nog eens goed voor je hoofdhuid. Mocht je daarnaast de CG methode volgen dan kun je dit product natuurlijk gewoon gebruiken. Daarnaast maakt het product je haren ook nog eens glad en glanzend. Amen!

Hoe gebruik je rijstwater voor je haar?

Doordat het een natuurlijk product is, is het beperkt houdbaar. Hierdoor kun je het 7 dagen in de koelkast bewaren of 6 maanden lang in de vriezer. Voor gebruik haal je het er dan uit en na gebruik kun je het weer in de vriezer stoppen.

Je gebruikt rijstwater op gewassen haar en je verdeelt het in verschillende secties ( 4 tot 16). Vervolgens breng je het aan op de haren en op de hoofdhuid. Dit laat je ongeveer 20 minuten intrekken en erna kun je uitspoelen met lauw / warm water. Omdat er enorm veel proteïne in rijstwater zit is het belangrijk om hierna nog een masker of conditioner te gebruiken zodat je haar geen proteïne overload krijgt.

Het werkt het beste wanneer je het zo’n 1 tot 2 keer per week gebruikt. Mocht je haar heel gevoelig zijn voor proteïne dan kun je het beter 1 keer in de 2 tot 3 weken gebruiken.

Hoe vind ik rijstwater voor je haar?

Ik ben persoonlijk super enthousiast over het rijstwater!

Resultaat na het gebruik van het Oryza Blends rijstwater
Na het gebruik van het Oryza Blends rijstwater

Ik heb het nu enkele keren gebruikt en het is super makkelijk en daarnaast voelt mijn haar gladder aan en sterker.

Helaas kunnen we dit mooie product dus niet meer kopen maar door de goede werking ga ik zelf aan de slag om het zelf te maken want ik wil zeker ervaren wat dit op de lange termijn doet!

Veel liefs,

Lotte

Logo Dutch Gigil

Lotte

Geef een reactie