Keuken fantasie

Zoals jullie wellicht al weten hebben mijn man en ik voor onze dochter, vorig jaar toen ze 1 werd, een keukentje van de Ikea gekregen! Dit keukentje is een enorm succes, want ze speelt er dagelijks mee en meestal wanneer ik het avond eten ga maken staat zij in haar eigen keukentje mee te koken!

Langzaam maar zeker wordt ook alles uitgebreid! Zo heeft ze inmiddels een coffee corner (waar papa en mama elke ochtend een kopje koffie kunnen halen!) heeft ze haar eigen restaurantje en nu wordt er een klein marktkraampje bij gemaakt! Afgelopen week heb ik bij de Hema hier in Doha een kassa voor haar gekocht en die is ze nu aan het ontdekken!

Stiekem vind ik dit alles volgens mij net zo leuk als haar, wie nog wel iets leuker! Nou zit ik met het idee om het keukentje om te bouwen tot marktkraam of wellicht het keukentje gewoon te pimpen! Op Pinterest kom je de meest leuke ideeën tegen en deze wilde ik graag met jullie delen!

Zoals je ziet kun je met wat kleine aanpassingen het keukentje ineens helemaal “nieuw” maken en zet er wat accessoires bij en je het een heerlijk speelhoekje!

Zo ziet het speelhoekje van onze dochter eruit! Het ding waar haar koffiezetapparaat op staat is van de Ikea en eigenlijk bedoelt om buiten plantenpotten op te zetten! Ook bijvoorbeeld een klein bankje of krukje kan erg leuk zijn!

Wat het ook goed doet is om echte spullen uit de keuken te geven die ze kent! Een echte mengkom en pollepel doen het hier altijd goed! Of wat dacht je van verpakkingen!

Bijvoorbeeld deze verpakkingen! Ze herkent de melk die papa en mama dagelijks gebruiken en nu deze lege fles in haar keukentje staat doet ze wanneer ze koffie voor papa, mama en de knuffels maakt er melk in!

Je merkt dat wanneer je telkens iets uitbreid de kleine er telkens weer opnieuw plezier uit haalt en het fantasiespel uitgebreid wordt! Het hoeft niet per sé nieuw speelgoed te zijn het kan ook een lege verpakking zijn zoals je ziet! Een haakje aan de zijkant waar een tasje aan opgehangen kan worden of een menu kaartje die je samen maakt! Ook een nieuw kleurtje kan soms al enorm tof zijn!

Hebben jullie ook zo’n keukentje thuis en zo ja hoe ziet die er dan uit?

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie