Micellair water

Het reinigen van mijn gezicht is eigenlijk elke avond wel weer een soort haat liefde verhouding. Ik wil niet naar bed met een vieze huid maar heb de puf vaak niet meer om uitgebreid mijn gezicht te reinigen.

Daar waar ik eerst aan de slag ging met toners, reiniging crèmes en soms nog wat andere producten heb ik mij de laatste tijd gefocust op het vereenvoudigen van mijn skincare routine. Althans voor het slapen gaan!

Nou vragen sommigen zich misschien af wat micelllair water precies inhoud? Micellair water is een reinigingsproduct dat wanneer je het op een wattenschijfje doet je veel viezigheid van je gezicht af kunt halen! Het trekt als het ware de vuiligheid aan en reinigt zo je gezicht! Wat zo fijn hieraan is, is dat dit voor elk huidtype te gebruiken is!

Als je naar deze foto kijkt zie je het verschil tussen het gebruik van normaal water en micellair water. De linker foto heb ik met micellair water mijn gezicht gereinigd en op de rechter foto met normaal kraanwater. Zoals je ziet komt er amper vuil mee terwijl op de linker foto je duidelijk viezigheid ziet.

Ik gebruik zelf een flesje van de Monoprix (een supermarkt hier in Doha) maar je hebt ze in verschillende prijsklassen en van vele soorten merken! Wat ik je wel aanraad is om er een te kiezen waarvan de ingrediëntenlijst zo kort mogelijk is! Soms wordt er bijvoorbeeld olie aan toegevoegd en dat kan verzachtend werken, maar kan er ook voor zorgen dat je gezicht heel vet wordt en je poriën dicht gaan zitten.

Ik ben benieuwd of jullie ook micellair water gebruiken en zo ja, van welk merk?

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie