Vegan gezichtsmasker

Kennen jullie dat, dat je weer in je periode zit en je lichaam verlangt naar vreselijk slecht eten, je enorm moe bent en je gezicht er langzaam als een maanlandschap uit begint te zien? Bij mij is het elke maand weer raak en ik probeer dat “vreet jezelf maar vol” gevoel zoveel mogelijk te negeren en wat extra rust te pakken, maar toch wordt mijn huid erg onrustig in die periode!

Dan vind ik het vaak fijn om even wat meer aandacht aan mijzelf te geven en mijn huid een fijne oppepper te geven door een goed maskertje! Dit kan je natuurlijk kant en klaar kopen in de winkel en dat doe ik zelf ook geregeld als ik weinig tijd heb, maar zo nu en dan is het fijn om zelf een masker te maken!

Een van de maskertjes die ik erg lekker vind is een matcha masker! Deze groene thee die zijn oorsprong vindt in China (niet Japan zoals de meeste denken!) bevat enorm veel antioxidanten! De antioxidanten zorgen ervoor dat de schadelijke stoffen je lichaam verlaten! Ook op je huid werkt dit erg verfrissend! De matcha meng ik met wat honing, dit werkt verzachtend! En met wat water en lijnzaadolie! Lijnzaad olie bevat veel omega 3 vetzuren en voedt je huid dus enorm! Uiteraard is het enorm gezond om deze producten ook via je voeding binnen te krijgen, maar zo nu en dan is het lekker om dit te mixen met elkaar en op die manier je huid te verzorgen!

Ik gebruik voor 1 masker het volgende:

  • 1 eetlepel Matcha poeder (ga voor de puurste versie!!)
  • 1 eetlepel honing
  • scheutje lijnzaadolie
  • scheutje water

Mix de ingrediënten goed door elkaar en smeer je gezicht lekker dik in! Laat het zo’n 10 tot 15 minuten intrekken en spoel het vervolgens af met lauwwarm water! Je zult merken dat je huid erg zacht aanvoelt en tegelijkertijd ook fris!

Een echte aanrader vind ik dit masker, zeker omdat je weet wat erin gaat en je dus goed weet wat je op je huid smeert!

Mijn huid straalt direct weer en natuurlijk zijn de pukkeltjes niet direct weg, maar ik voel wel gelijk dat mijn huid een boost heeft gehad wat het echt wel nodig had! Mascara op en ik ben klaar voor de dag!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie