Mama

De meeste van onze lezers zullen wel weten dat ik inmiddels alweer een tijdje mama ben! In oktober 2018 werd onze dochter geboren en as we speak zit er een klein lief en ook bijdehand meisje naast me!

Met name de laatste tijd nu we als gezin zoveel samen thuis zijn kijk ik soms met verbazing wat ze inmiddels allemaal al kan en hoe snel zo’n kleine mensje zich ontwikkelt! Ze verbaasd me vaak met wat ze in korte tijd zichzelf aanleert en het is heerlijk om te zien hoe graag ze wil leren! Maar misschien herkennen de mama’s onder ons dit wel, je verandert zelf ook behoorlijk als mens nu je ouder bent geworden!

Ik hecht nu zoveel meer waarde aan lekker thuis kunnen zijn met mijn gezin. Natuurlijk is de reden waarom we nu zoveel thuis zijn niet fijn en ik mis het om buiten leuke dingen te kunnen doen, of om naar familie en vrienden te kunnen. Maar we spenderen zoveel tijd met elkaar en hebben zoveel lol dat maakt ook hele fijne herinneringen!!

Wat zijn jullie fijne herinneringen die je uit deze periode gehaald hebt?

Ik probeer altijd zo positief mogelijk naar de situatie te kijken en ik denk dat het voor ons is dat we elke avond samen onze dochter naar bed brengen en dan in haar tipi die mooi verlicht is liedjes zingen en verhaaltjes voorlezen! We liggen dan met zijn drietjes nog te lachen en te geinen! Normaal kan dit niet altijd omdat mijn man veel weg is van huis ivm werk!

Of de momenten dat we opstaan en de kleine dame een flesje melk krijgt en wij even opstarten met een fijne koffie! Dan doe ik vaak de balkondeur open en komt die fijne zeelucht binnen! Dat zijn momenten waar ik zo van geniet!

Ja mama zijn heeft me veel nieuwe inzichten gegeven! Over mijzelf, over wat ik belangrijk vind, wat ik wil in de toekomst! En dat allemaal dankzij dat kleine dreumesje wat nu continue “nee” roept en geintjes wil uithalen!

Fijne zaterdag lieve allemaal!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie