Power vrouwen

Als het gaat om power vrouwen dan vind ik dat altijd erg interessant, wat wie is een nou een power vrouw? Wat is een power vrouw?

Voor mij is dat iemand die dromen heeft en najaagt, die van aanpakken weet en die durft te leren en te groeien als mens. Die fouten durft te maken en dit niet als falen ziet maar als leerpunt. De vrouw die dagelijks voor haar kindje(s) zorgt in wat voor omstandigheid dan ook, die durft om hulp te vragen wanneer dat nodig is. De vrouw die haar carrière najaagt en zich niet laat stoppen. De vrouw die zichzelf mooi blijft vinden ondanks wat het schoonheidsideaal is dat op social media vaak weergegeven wordt. Power vrouwen zijn er naar mijn idee in alle vormen en maten en zijn we dat niet stiekem gewoon allemaal?

Op IG volg ik aan aantal vrouwen die ik, elk op een andere manier, inspirerend vind.

Een van deze vrouwen is Shereen. Oprichtster van Mother Muse Magazine.

Foto afkomstig van Instagram

Deze prachtige vrouw en moeder van twee kinderen is voor mij een enorm voorbeeld. Op haar persoonlijke IG account houdt ze zich bezig met zoveel onderwerpen en is ze niet bang om een gevoelig onderwerp aan te snijden. Ze gaat de confrontatie niet uit de weg en laat wanneer nodig haar emoties zien die ergens bij horen. Is ze geraakt dan merk je dat, voelt zij de noodzaak om op te komen voor anderen dan doet ze dat!

Foto afkomstig van Instagram

Een andere vrouw die ik zeer waardeer is Winonah de Jong. Ik ben haar eigenlijk pas gaan volgen toen ik zag dat ze ook naar Doha verhuisde. Haar eigen kledinglijn Winonah volg ik al wat langer en ik vind de ontwerpen altijd erg mooi. Wat ik zo leuk vind aan deze vrouw is dat ze haar eigen droom achterna gaat terwijl ze zich ook continue moet aanpassen aan het beroep van haar man. Ze flikt het toch maar om een succesvol eigen bedrijf op te starten dat internationaal een succes is! En ja vele zullen nu wellicht denken maar haar man verdient goed dus dan is het makkelijk iets op te zetten. Uiteraard zal het mee helpen maar het vergt toch altijd eigen kracht en doorzettingsvermogen om zo een succes van je droom te maken en daar heeft geld uiteindelijk niks mee te maken!

Een laatste powervrouw voor mij is Sarah! Deze vrouw kan ik enorm waarderen om het feit dat zij de taboes rondom het “perfecte” lichaam weghaalt.

Foto afkomstig van Instagram

Naast dat ik haar stunning vind is het zo gaaf en fijn om eens “echte” lichamen te zien op Instagram! Niet alleen de vrouw met het perfecte maatje 34. Dat cellulitis er ook mag zijn, en ja ik heb ook “last” van cellulitis en ja ik masseer dagelijks en daardoor wordt het een stuk minder. Toch is dit niet iets om je voor te schamen! Zo haalt ze via haar kanaal alle taboes weg! Ze is naar mijn idee lekker nuchter!

En andere vrouw die ik enorm waardeer en een echte powervrouw vind is Oprah! Deze vrouw heeft zoveel bereikt in haar leven en zoveel meegemaakt! De nuance waarmee te omgaat met onderwerpen, ze is niet bang om een confrontatie aan te gaan terwijl ze toch respectvol kijkt naar alle aspecten van zo een onderwerp!

Foto afkomstig van Pinterest

Of bijvoorbeeld Michelle Obama!! Ik heb onlangs haar documentaire gezien en ben diep onder de indruk van wat zij doet en van haar persoonlijkheid!! Hoe zij heeft moeten knokken en nog steeds doet! Wat een pit heeft deze vrouw!

Foto afkomstig van Pinterest

Een andere groep power vrouwen die niks met social media te maken hebben zijn bijvoorbeeld mijn moeder. Een vrouw die mij in haar eentje heeft moeten opvoeden! Zij heeft 0 support gehad van mijn vader zelfs het tegenovergestelde en toch heeft ze het altijd voor elkaar gekregen om mij alle kansen in het leven te bieden!

En toch nog een kleine noot voor het geval er vooroordelen komen. Ja in deze blog staan voornamelijk vrouwen met een donkere huidskleur. Dat heeft echter niks met de huidige ontwikkelingen te maken. Voor mij doet je huidskleur er niet toe (ik ben zelf licht getint) het gaat mij erom hoe je karakter is en wat je ermee doet!

Wie of wat is voor jullie een powervrouw?

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie