Ginseng

Qua supplementen ben ik meestal voorzichtig en soms zelfs wat terughoudend. Elke keer weer komen er nieuwe trends en is het ene stofje nog beter als het ander en doet een nieuwe goeroe weer voor alsof ze een nieuwe superfood gevonden hebben.

Toch werd ik laatst toch nieuwsgierig door iets wat ik in de supermarkt zag liggen, namelijk ginseng capsules.

Wat is ginseng? Ginseng is een plant waarvan de wortel in Azië al eeuwen gebruikt wordt om zijn medicinale krachten. Inmiddels is er veel onderzoek naar deze stoffen gedaan en is er wetenschappelijk bewezen dat oa door de aanwezige antioxidanten Ginseng een gunstig effect heeft op ontstekingen in je lichaam. Het zou dus ontstekingsremmend werken! Het geeft een boost aan je stofwisseling en helpt bij vermoeidheid!

Ik geloof niet dat een pilletje een oplossend vermogen heeft voor al deze aspecten, daar hoort natuurlijk ook een gezonde levensstijl bij! Maar het kan dus zeker bijdragen!!

Zelf slik ik nu dagelijks 1 capsule vlak voor mijn eten en ik moet zeggen dat icm een gezonde levensstijl ik wel degelijk een verschil merk! Wanneer de kleine vroeg wakker wordt lijk ik toch wat meer energie te hebben! Ook heb ik minder last van mijn darmen.

Al met al ben ik dus eigenlijk wel tevreden!

Dit potje heb ik in Doha gekocht en ik denk dat het ook wel goed is om te kijken welk merk je koopt en of er geen andere troep aan is toegevoegd!

Hadden jullie al eens van Ginseng gehoord?

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie