Geen suiker?

Ik heb het al vaker verteld, ik ben een enorme sugar addict van mijzelf! Alles wat zoet is vind ik eigenlijk wel lekker en chocolade in het bijzonder! Maarja heel gezond is het natuurlijk niet en op een gegeven moment betaald mijn lichaam ook de prijs hiervoor.

Normaal gesproken sport ik toch wel zo’n 3 keer in de week maar nu tijdens de Corona tijd waarin we hier in Doha bijna niet naar buiten kunnen is de motivatie soms ver te zoeken en gaat die koelkast deur wel erg vaak open! Tot nu want daar ga ik verandering in brengen!

Mijn goal is om niet voor een weekje of een maandje maar voor altijd een verandering in mijn voedingspatroon aan te brengen en minder tot geen suiker te nuttigen! Ik ben niet het type dat zichzelf graag dingen verbied juist omdat ik er dan meer zin in krijg.

Zo nu en dan eens een taartje of die lekkere reep chocolade weg werken prima maar het moet geen dagelijks iets meer zijn! Ik heb ook via Go with the Glow een fijne cursus gevolgd die in eerste instantie was om meer inzichten te krijgen in de voeding van mijn dochter. Die overigens heel gezond eet! Maar ook voor mijzelf is het fijn om meer inzicht te hebben in welke voedingsstoffen ik nodig heb en waar ik deze uit kan halen! Een cursus die ik iedereen kan aanraden!

Wat ik namelijk aan mezelf merkte is dat ik sneller pijntjes kreeg en vreselijk moe was! Continue moe zijn is gewoon niet fijn en ook niet gezond. Nu ik al een aantal dagen vrijwel geen suiker binnen gekregen heb ben ik alweer een stuk fitter. Bizar toch he wat voor effect voeding op je lichaam kan hebben! Dat fascineert mij altijd enorm.

Ik heb nu dus de afspraak met mijzelf gemaakt dat ik mijzelf niks ga verbieden maar dat ik het aan mijzelf verplicht ben om mijn lichaam te voeden met wat het nodig heeft ipv alleen wat ik lekker vind. Het klinkt nu misschien alsof ik alleen maar slecht eet wat absoluut niet zo is, want ik eet op zich redelijk gezond. Maar ernaast die troep vrijwel elke dag daar wil ik vanaf! Een nieuw mooi goal vind ik!

Herkennen jullie jezelf daar ook in? De balans vinden tussen je slechte en gezonde cravings?

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie