Waar kun je zachte dekbedovertrekken aan herkennen?

Zachte dekbedovertrekken blog

Persoonlijk ben ik ontzettend gek op de look van linnen en los geweven dekbedovertrekken! Maar er is een grote maar met dit soort dekbedovertrekken voor mij.

Ik ben namelijk een extreem lichte slaper en ik beweeg in de nacht ook nog eens ontzettend veel. En dan maken linnen en los geweven dekbedovertrekken ontzettend veel geluid. Hetzelfde gaat trouwens op voor dekbedden van dons.

Daarom zijn wij een jaar geleden al overgestapt op dekbedden met wol. Dit klinkt wellicht wat raar maar deze dekbedden zijn echt heerlijk en maken dus geen geluid wanneer je ze beweegt. Daarnaast zijn wollen dekbedden ook nog een zwaarder in vergelijking met een donzen dekbed en dat vind ik persoonlijk super prettig.

IMG_2305

Maar goed, terug naar de dekbedovertrekken. Mijn mooie ruwe dekbedovertrekken maakte dus ook nog veel lawaai en toen ben ik op zoek gegaan naar zachte en ”stille” overtrekken.

Waar je dus op moet letten wanneer je specifiek voor zachte dekbedovertrekken gaat kijken is de draaddichtheid (thread count).

Que? Dat dacht ik in eerste instantie ook maar de draaddichtheid geeft aan hoeveel draden er zijn gebruikt per vierkante inch. Hoe hoger dit aantal hoe zachter het dekbedovertrek zal zijn. Daarnaast zal de prijs voor een dekbedovertrek met een hoge draaddichtheid ook hoger zijn.

Een normaal dekbedovertrek heeft ongeveer een draaddichtheid van 150 en wanneer er bijvoorbeeld wordt aangegeven dat het een hotel kwaliteit heeft is het vaak 200. Maar persoonlijk kijk ik zelf naar een draaddichtheid van 300 of meer. Dit is namelijk zo een groot verschil en zo super zacht! Om het verschil te merken moet je het eens gaan voelen en zul je waarschijnlijk ook snel verkocht zijn.

Maar let er trouwens ook even op van welke ”grondstof” een dekbedovertrek is gemaakt want in de zomer word je echt niet blij van polyester. Daarom ga ik altijd voor katoen satijn. Deze zijn zacht, ademend en de draaddichtheid is hier heel hoog.

Nog een mooie bijkomstigheid van hele zachte dekbedovertrekken met een hoge draaddichtheid? Je haar breekt veel minder snel en dat is voor een curly girl als ik ook niet onbelangrijk!

Veel liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie