Koud of warm?

Ik moet eerlijk bekennen dat als het om beddengoed van mijn kleine gaat ik een enorme twijfelkont ben! Heeft ze het te koud? Zou het te warm zijn? Kan ze genoeg bewegen? Is het niet gevaarlijk?

Onze dochter is ruim 1,5 jaar nu en slaapt altijd heerlijk in haar Stokke bedje en draagt dan een fijne slaapzak! Toch ben ik vrijwel elke avond eventjes aan het twijfelen. Zelf lig ik onder een lekkere deken en die trap ik van me af als ik het te warm heb en heb ik het koud dan ga ik eronder liggen! Voor die kleintjes kan dat natuurlijk niet

Natuurlijk is er een fijne richtlijn! Zoals de meeste ouders die wel kennen, kijk je naar de TOG waarde van een slaapzakje. En dat is fijn, maar soms merk ik dat deze niet helemaal goed aansluit. Plus dat er op elke site toch een kleine variatie te vinden is in de temperatuur en welke TOG hierbij hoort. Heel irritant!

Onlangs heb ik een hele fijne slaapzak of beter gezegd slaappak gekocht! Het Australische merk Love to Dream vind ik echt fantastisch! Bij de zomer variant is het erg fijn dat de mouwtjes tot de ellebogen komen! Vaak wanneer ze alleen een rompertje aan heeft vind ik de mouwtjes net iets te kort en dit kleine stukje langer maakt toch echt wel een verschil heb ik gemerkt! Daarnaast kun je kiezen of je de voetjes bloot wilt hebben of lekker ingepakt. Heel handig!

Love to Dream

Een ander merk waar ik niet meer zonder kan nu is Meyco. Deze slaapzakken zijn lekker zacht en hebben enorm leuke kleurtjes en printjes! Wat ik prettig vind is dat bijvoorbeeld de katoenen slaapzak erg luchtig is en toch voor voldoende warmte zorgt! Bij ons is het in de slaapkamer nu al 25 graden en dan is de zomer nog niet eens begonnen.

En welke ook vaak gedragen worden zijn de slaapzakken van de Hema! Niet te duur en toch hele fijne stoffen. Het enige nadeel vind ik is dat de zomerslaapzak ook eigenlijk nog best wel dik is en nu al niet meer aan kan hier.

Toen ik nog zwanger was (wat alweer een eeuw geleden lijkt) keek ik met name naar de leuke printjes. Die van Louise Misha vond ik geweldig maar ik heb in de praktijk gemerkt dat het toch beter is om te kijken naar wat bijvoorbeeld de sluiting, de soort stof. Hoe zitten de mouwtjes? En het belangrijkste nog wel denk ik, heeft jou kindje het snel warm of koud? Onze dochter is geboren in een heel warm klimaat en weet niet beter dan dat het warm is. Je merkt aan haar dat 25 graden op haar kamer oké is en wordt het bijvoorbeeld 21/22 graden dan vindt ze het toch wel fris.

De TOG waarde is belangrijk maar ik denk dus belangrijker heel goed naar je kindje te kijken en dan kan het soms best wat afwijken!

Twijfelen jullie ook soms zo?

Veel liefs.

Bibi

2 gedachten over “Koud of warm?

Geef een reactie