Gestart met de Curly Girl methode

Begonnen met de Curly Girl methode

Wat betreft de Curly Girl methode ben ik dus absoluut geen Early Adaptor. Eigenlijk meer het tegenovergestelde.

Wanneer jullie nu denken, waar heeft ze het over? Dat kan ik me heel goed voorstellen want tot enkele maanden terug had ik ook nog nooit van de Curly Girl (CG) methode gehoord.

Totdat ik via Instagram de haarroutine zag van een influencer die het dus had over CG en waarom dit zo een grote impact had gemaakt op haar haarroutine. En na het zien van haar prachtige krullen moest ik op onderzoek uit!

De Curly Girl methode is dus een haarverzorging methode voor mensen met krullend haar. Er wordt kritisch gekeken naar de soort producten die je gebruikt en de methode gaat ook uit van verschillende krul en haar eigenschappen waar de routine op wordt aangepast met ander soort producten en styling manieren.

Wanneer je, je net als ik net gaat verdiepen in deze methode vliegen er echt honderden begrippen om je oren en iedereen lijkt precies te weten wat alles is. Dit vond ik toen ik me er net in ging verdiepen erg lastig totdat ik dus op een Facebook groep (The Curls Cult – NL) terecht kwam waar ze alles super goed uitleggen. Dit is dus een super tip voor wanneer jij er ook meer over wilt weten.

En waarom zou je dat überhaupt willen? Nou, meiden met krullend haar zullen vast wel herkennen dat de verzorging van hun haar heel lastig kan zijn en daarnaast is het haar ook nog eens kwetsbaar. Mooi vallende krullen zijn ook nog eens totaal niet normaal aangezien het haar doet waar het zin in heeft.

En daar helpt deze methode ontzettend bij. Door jouw krullende haar en type te leren begrijpen kun je betere producten gebruiken en het beter stylen voor super mooi resultaat!

Voordat je echt kunt gaan beginnen moet je dus gaan uitzoeken welk haartype je hebt op de volgende punten:

  • Dichtheid & Dikte
  • Krultype
  • Porositeit
  • Elasticiteit

Zelf heb ik de volgende eigenschappen:

  • Medium dikte & dichtheid
  • Krultype 2C
  • Medium tot normale porositeit
  • Normale elasticiteit

Op verschillende websites, in YouTube video’s en op het Facebook account wordt super fijn uitgelegd hoe je dit zelf kunt uitzoeken.

Mijn haar heb ik nu de afgelopen weken via de CG methode verzorgd, gewassen en gestyled en ik moet zeggen dat ik niet ontevreden ben met dit eerste resultaat.

Wat belangrijk is om je te realiseren wanneer je hier ook mee wilt gaan beginnen is dat het veel tijd gaat kosten om uit te zoeken welke producten er het beste werken op jouw haar en je dus veel zult moeten uitproberen. Daarnaast ben je waarschijnlijk wat meer tijd kwijt aan je haar en zul je in het begin heel wat nieuwe producten moeten aanschaffen.

De komende weken en maanden neem ik jullie mee op mijn zoektocht naar mijn ideale CG routine voor mijn krullende haar.

Tips van jullie zijn sowieso heel erg welkom!

Veel liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie