Nieuwe baan in deze gekke tijd

Video call nieuwe baan

Begin april ben ik gestart met mijn nieuwe baan bij Rituals. Dit is natuurlijk een super gekke en rare tijd om met een nieuwe baan te beginnen en dit had ik natuurlijk nooit verwacht bij de start van mijn nieuwe job.

Na een hele leuke tijd bij mijn vorige werkgever vond ik het begin van dit jaar tijd worden voor een nieuwe uitdaging en het heeft me altijd super leuk geleken om aan ”klant” zijde te gaan werken.

Bij een aantal bedrijven ging ik op gesprek en uiteindelijk koos ik voor Rituals omdat ik bij de mensen en de functie het beste gevoel had en dat is uiteindelijk wat telt!

Tijdens mijn sollicitaties en bij het akkoord gaan van het voorstel was er totaal nog geen sprake van maatregelen en was Corona nog een ver van ons bed show. Maar dat veranderde totaal in de laatste weken van mijn vorige baan.

Zo ging mijn afscheidsborrel en overdracht allemaal via video calls en dat is toch wel heel gek en ook jammer omdat je zo lang met mensen hebt samengewerkt.

Dus ik begon ook mijn nieuwe baan vanaf huis. Ik ontmoette mijn nieuwe collega’s via video calls en inwerken ging telefonisch en door dingen zelf uit te zoeken. Dit was totaal anders ten opzichte van mijn vorige ervaringen maar ondanks deze gekke situatie gingen de eerste weken verrassend goed en zat ik er juist snel ”in”.

Als ik later had besloten om te gaan solliciteren en deze crisis kwam tijdens dit proces had ik er waarschijnlijk voor gekozen om nog even te wachten maar ik ben achteraf gezien ontzettend blij dat ik deze keuze juist al had gemaakt omdat ik nu al met ontzettend veel plezier voor Rituals werk en zoveel leer.

Zo zie je maar dat we waarschijnlijk andere keuzes maken in tijden van zekerheid en onzekerheid maar dat dingen ook op hun plek vallen wanneer dingen anders gaan dan je verwacht had.

Het waren absoluut spannende weken en ik besef me heel goed dat ik heel veel geluk heb gehad dat dit zo is uitgepakt want dat is lang niet voor alle sectoren het geval!

Ik hoop dat jullie ook nog fijn (thuis) aan het werk zijn en anders snel een fijne nieuwe uitdaging vinden in deze uitzonderlijke tijd!

Veel liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie