Planning

Bij onze walk in Wednesday wil ik jullie mee nemen in de wereld van een goede planning.

Al vroeg wordt ons aangeleerd om zoveel mogelijk een goede planning te maken. Hoe laat heb je pauze? Wat eet je dan? Bereid je dit goed voor? Wanneer heb je welke les? Wanneer moet je huiswerk af zijn? En ga zo maar door! Zelfs nu je volwassen bent zit je tot op bepaalde hoogte vast aan een planning!

Ik weet nog goed toen ik in Amsterdam werkte had ik 2 banen die voortdurend door elkaar liepen! In de ochtend was ik bij een afspraak voor mijn ene baan en de middag moest ik naar vergaderingen en huisbezoeken voor mijn andere werk! Dit vereiste een goede duidelijke planning.

Natuurlijk kun je veel in je (standaard) agenda op je telefoon zetten en krijg je zelfs herinneringen als je dat zo instelt maar soms is iets anders ook wel fijn!

Zo zijn er super chille apps waarmee je een heel duidelijk overzicht kunt maken van je dag/week indeling!!

Een app die ik erg graag gebruik is de Outlook planner! Deze kun je makkelijk koppelen aan je werk en is mega overzichtelijk! Je kunt je dagen in een oog opslag zien en zelfs een week wordt in een keer overzichtelijk.

Een andere gratis app is deze! Die is makkelijk in gebruik en ook erg overzichtelijk! Het lijkt nu misschien een beetje laat aangezien we al in mei zitten, maar toch merk je soms dat de planner die je gebruikt niet altijd zo fijn is.

En als je op zoek bent naar een wat mooier uitziende app dan is Planbella misschien wat voor jou! Een nadeel vind ik zelf wel, je betaald 9 euro voor deze app en als deze niet bevalt is het weggegooid geld!

Toch vind ik de tastbare manier van werken met een planning toch het fijnste en dan doel ik natuurlijk op een notitie boekje! Die van Moleskine blijven erg mooi! Wat fijn is, is dat deze lederen boekjes lang mee gaan en je naast een agenda het ook voor andere doelen kunt gebruiken!

Sinds ik moeder ben geworden en daarnaast ook nog graag mijn eigen carrière op wil bouwen is een goede planning hebben noodzakelijk! Toch is het soms best lastig want met kids verandert de planning voortdurend!

Hoe plan jij je dagen het liefst? Wil je een week van te voren al weten hoe je dagen eruit zien of is dat zelfs een noodzaak?

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie