Woon… kinderkamer

Wanneer je kinderen hebt veranderd er heel wat in je woning! En van wat ik gemerkt heb is je woonkamer nooit meer zo netjes als dat het voor die kleine boefjes was.

Ik vind het zelf erg belangrijk dat onze kleine meid haar eigen plekje heeft naast haar kamertje. Je brengt aardig wat uurtjes door in de woonkamer (zeker nu tijdens de lockdown) en dan is het fijn voor je kleine als hij of zij een eigen plekje heeft om zich terug te trekken zonder gelijk in de slaapkamer te moeten zijn.

Voor ons dochtertje hebben we naast de bank zo’n hoekje gemaakt! Ze vindt het heerlijk om hier te spelen! Er staat een keukentje en een tafeltje met stoeltjes! Hier gaat ze vaak lekker aan kleuren of kleien of puzzeltjes maken! En soms bouwt ze het om tot restaurantje!

Zo’n plekje is heerlijk voor een kindje om lekker te kunnen spelen zonder dat je op hoeft te letten of het vies wordt, of er vaak “nee dat mag niet” gezegd wordt. Onze dochter mag hier haar eigen gang gaan, het enige wat niet mag is op de muur of bank kleuren. Bij de rest krijgen we het er wel af! Onlangs kreeg haar stoeltje een hele make over dat vond ze prachtig!

Natuurlijk heb je niet altijd de ruimte om er veel neer te zetten maar denk bijvoorbeeld aan de onderste plank van een kast. Zet hier wat speelgoed neer en leg er een fijn kleedje bij. Elke dag kun je het speelgoed wat afwisselen! Wij hebben dat in het begin ook vaak gedaan.

De (opvouwbare) kratten van Aykasa zijn ook erg leuk om speelgoed in te bewaren! Ze komen in mega veel vrolijke kleurtjes en elk kleur kan bijvoorbeeld zijn thema krijgen voor je kindje! Een blauwe krat om te knutselen, geel voor puzzels en ga zo maar door!

Afkomstig van Zara Home

Een leuk kleed neerleggen doet ook al wonderen! Zeker wanneer deze een leuk patroon heeft! ‘S avonds rol je deze op en is je woonkamer weer van jezelf!

Wat fijn is als je een eigen plekje creëert is dat je kleine het fijn vindt om hier te spelen en de rest van je woonkamer ook niet zo een mega rommel hoeft te worden! Al moet ik zeggen dat ik dat niet eens altijd erg vind hoor.

En hoe ziet jullie woonkamer eruit?

Veel liefs.

Bibi

Geef een reactie