Kombucha of nee?

Wanneer het op mijn gezondheid aankomt hou ik ervan om nieuwe dingen uit te proberen en soms komen er producten voorbij die heerlijk zijn en waar je verliefd op wordt! Zo ook komboucha!!

Mijn aller eerste flesje komboucha kocht ik bij Marqt in Amsterdam. Ik had hier al veel over gehoord en was nieuwsgierig naar wat dit drankje voor mij kon den. Al jaren heb ik af en aan last  van mijn maag en darmen. En met name wanneer ik een aantal dagen ongezond gegeten heb merk ik dit direct! Ik begin me vermoeider te voelen, mijn buik is opgeblazen en doet pijn. Dat is voor mij vaak een signaal dat ik “verkeerd” bezig ben. Al ben ik ook wel het type dat vind dat je zo nu en dan lekker moet genieten en even mag loslaten toch!

Maargoed terugkomend op komboucha! Wat is dit nou eigenlijk? Dit drankje is ontstaan door het fermentatie proces van fruit! De basis bestaat uit gezoete thee. Wanneer het fermentatie proces compleet is smaakt je drankje eigenlijk al niet meer naar thee maar naar een verfrissend drankje! En met dus vele gezondheidsvoordelen.

Er zijn mensen die beweren dat komboucha een soort wonderdrankje is, heel eerlijk gezegd geloof ik daar niks van. Ik geloof dat een gezonde leefstijl met name goed voor je is en dat omvat wat meer dan alleen het drinken van deze gefermenteerde thee. Maar dat deze bacteriën goed zijn voor je spijsvertering dat geloof ik zeker en heb ik zelf ook wel gemerkt!

Wat namelijk fijn is, is dat de bacteriën een gunstig effect hebben op je darmflora!

Ieder zal voor zichzelf natuurlijk moeten kijken of dit drankje fijn is om te drinken, maar ik vind het zelf zeker fijn om zo nu en dan als boost voor mijn spijsvertering te gebruiken!

In Doha bestel ik de komboucha bij een mevrouw die dit thuis maakt maar in Nederland is dit drankje inmiddels volop verkrijgbaar in de winkels! Let er dan wel op dat er niet te veel suiker gebruikt wordt en ook op wat voor soort suiker er gebruikt wordt!

Veel liefs,

Bibi

 

Geef een reactie