Bevrijdingsdag 2020

Bevrijdingsdag blog 2020

Het is vandaag bevrijdingsdag! En ook nog eens een bevrijdingsdag waarop we vrij zijn. Dit is een keer in de vijf jaar het geval. Namelijk op lustrumjaren.

Maar in al die jaren is bevrijdingsdag volgens mij nog nooit zo relevant en beladen geweest. Want de afgelopen weken hebben we ontzettend goed kunnen ervaren hoe het is wanneer je veel minder vrijheid hebt dan je gewend was.

Natuurlijk is deze beperking van onze vrijheid van de afgelopen weken om een hele andere reden afgekondigd ten opzichte van de Tweede Wereldoorlog maar ik denk dat we door deze hele situatie wel beter kunnen begrijpen en voelen hoe bepaalde aspecten van de oorlog geweest moeten zijn.

En als je, je dat indenkt dan is dat zo slecht nog niet. Natuurlijk hoeven we absoluut niet dankbaar te zijn voor dit virus, allesbehalve maar laten we hier in ieder geval van leren en beter waarderen hoe mooi vrijheid is!

Gaan en staan waar je wilt, zeggen wat je wilt en voelen voor wie je wilt.

Dus laten we alsnog deze bevrijdingsdag onze vrijheid vieren. Omdat deze dag misschien nog nooit zo belangrijk is geweest na de Tweede Wereldoorlog!

Laten we het dus vieren, wel op andere manieren dan we gewend waren maar er zijn genoeg dingen die we thuis kunnen doen om hier bij stil staan.

Ik ga in ieder geval een lijstje maken (want love lijstjes) met dingen die ik graag met onze vrijheid wil doen wanneer de maatregels zijn opgeheven.

Geniet van vandaag!

Veel liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie