Hoe nu verder?

we zitten inmiddels alweer een aardige tijd in quarantaine en hier in Doha zijn de regels nog altijd strenger aan het worden. Zo mag je de supermarkt niet meer in zonder dat je een mondkapje en handschoenen draagt. Sowieso wordt ook altijd je temperatuur gemeten en verwacht men dat je gepaste afstand van elkaar houdt.

Er is een select kringetje mensen dat we zien en waar onze dochter mee omgaat maar verder zitten we net als de meeste in Nederland thuis. Ik merk dat deze periode mij enorm aan het denken gezet heeft.

Hoe gaat alles straks weer worden? Wat wordt het nieuwe “normaal”? Hoe moeten we nu verder? We zullen toch wel veranderingen in onze leefstijl moeten gaan maken denk ik dan.

Als ik kijk hoe de supermarkten hier bijvoorbeeld gevuld zijn met kip, vis en vlees. Niet alleen op de vers afdeling maar ook de vriezers liggen er vol mee! De schap met melkproducten is gigantisch en het aantal vegan producten is in verhouding minimaal. Moeten we dan vegan worden willen we dit voorkomen? Of is minderen al genoeg?

Maar naast voeding zijn er nog zoveel andere dingen die slecht zijn voor ons milieu en onze samenleving. Ik ben me bewust dat een omslag in onze hele levensstijl moeten aanpassen, niet alleen voor onszelf maar ook onze kinderen en kleinkinderen. Helpt meer thuiswerken misschien tegen de files? Zorgt deze periode ervoor dat je de tijd samen met je gezin creatiever gaat inrichten? Ik probeer graag naar de voordelen te kijken ipv de nadelen!

Ik hoor wel eens “bah ik verveel me vreselijk deze periode” maar we kunnen deze periode ook gebruiken om te kijken hoe we in de toekomst onze tijd en leefstijl soms eens wat bewuster kunnen inrichten. De kasten opruimen en kijken wat heb ik nou werkelijk nodig?

Hoe nu verder hier in Doha? Nog bewuster omgaan met onze voeding keuze en de tijd die we met zijn drietjes hebben beschouwen kleine vakanties! Of we nou thuis zijn of niet! Minder plastic gebruiken en onze dochter leren hoe we bewust kunnen leven!

Wat halen jullie uit deze periode?

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie