Lotte’s woonkamer makeover

Twee weken terug schreef ik al over mijn nieuwe crush op de groene muurkleur. En nu heb ik het natuurlijk niet over appeltjesgroen maar over een mooie chique kleur groen die rust en warmte uitstraalt.

Zoals iedere lente begon het weer te kriebelen om ons huis weer eens flink onder handen te nemen en door de de quarantaine maatregelen hadden we nu ook nog eens extra tijd om hier goed de tijd voor te nemen.

Vorig jaar kozen we voor een blauwe muurkleur. Deze was een stuk feller en killer dan we initieel voor ogen hadden en daarom was ik heel blij dat we bij (wat een verrassing) uitkwamen bij een groene muurkleur.

Via de website van Histor kon je muurkleuren via foto’s uitproberen op je eigen ruimte. Echt super handig en een goede tip wanneer je misschien ook wilt kijken voor een nieuwe muurkleur maar het nog niet zeker weet.

Op deze manier kozen we voor de kleur ”verruiming”.

Woonkamer makeover met groene muren. Met de kleur verruiming van Histor.

Maar naast de aanpassing van de blauwe muren naar groen besloten we ook om ons volledige huis opnieuw te ”witten”. Want dit hadden we nooit gedaan nadat we in dit appartement introkken en het had wel een opknapbeurt nodig. Daarnaast kwam er erg veel gruis van de plafonds af waardoor een laag verf wel echt noodzakelijk was.

Maar gezien het grote oppervlak van ons huis (voor Amsterdamse begrippen) besloten we om een verfspuit te huren. Dit is een apparaat waarmee je dus verf op de muren en plafonds kan spuiten. Dit zou sneller moeten gaan ten opzichte van handmatig schilderen.

Zo gezegd, zo gedaan en we trokken voor deze makeover een heel weekend uit.

De eerste stap was het witten van de hele ruimte en omdat we gebruik hebben gemaakt van de verfspuit was het heel belangrijk om alles goed af te plakken aangezien er nevel vrijkomt en je dus alles goed moet beschermen.

De verfspuit was erg makkelijk in gebruik en het daadwerkelijk verven ging heel snel. Maar door het vele afplakken en het schoonmaken van het apparaat ben je toch wel even bezig. Maar het is wel de ideale manier om plafonds te verven of voor bijvoorbeeld een nieuw huis waar geen meubels staan zodat je snel aan de slag kan.

De dag nadat we alles gewit hadden was het tijd voor de groene muren. Gelukkig was dit snel gedaan. Dit hebben we met de hand gedaan aangezien het heel lastig is om plafonds af te plakken voor wanneer je dit met een verfspuit wilt doen. Daarnaast krijg je een strakker resultaat (qua lijnen) wanneer je kleur wel handmatig aanbrengt.

Naast al het verven hebben we sinds een aantal weken ook een nieuwe bank. We hadden al heel lang een hoekbank op ons wensenlijstje staan en toen we dit prachtexemplaar van Wehkamp zagen was de keuze snel gemaakt.

Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat en het voelt veel rustiger en in balans. Zeker in deze tijd is het fijn om je thuis helemaal goed en relaxed te voelen en dat kan na deze makeover zeker!

Veel liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

2 gedachten over “Lotte’s woonkamer makeover

  1. Hoi Lotte, het ziet er prachtig uit! Welke kleur en merk muurverf is dit? Het is precies de kleur die ik zoek

    Groeten Sarah

Geef een reactie