Gezonde sapjes

Enige tijd terug vond ik het toch maar weer eens tijd om een juicer te kopen! In Nederland hadden we een slow juicer staan en daar maakte ik met regelmaat de heerlijkste sapjes mee! Maar helaas konden we deze niet mee nemen naar Doha en omdat ik het toch wel miste ben ik maar weer een nieuwe gaan kopen.

Ik ben er nu alweer zo blij mee! Bijna dagelijks maak ik een sapje bij het ontbijt en de kleine dame is er ook zo blij mee!! Met name ananas sap vindt ze erg lekker! Een super fijne manier om haar eens wat anders dan water te geven en toch iets gezonds!

Wij hebben van Geepas een juicer gekocht, deze werkt goed en was niet al te duur. Dat is vrij zeldzaam hier want je betaald in Doha overal de hoofdprijs voor!

Combinaties die erg lekker zijn is vaak een zoete vrucht combineren met een totaal andere smaak! Zo kun je sinaasappelen heerlijk combineren met grapefruits! Wat fijn is van deze vruchten is dat het vruchtvlees zo klein wordt dat je het niet meer proeft! Ik hou helemaal niet van vruchtvlees dus dit is een perfecte oplossing. Je sapje wordt juist heel luchtig en zelfs romig!

Vaak maak ik een grotere hoeveelheid sap in een keer zodat we er de rest van de dag of zelfs de dag erna nog plezier van hebben! Door wat citroensap toe te voegen (proef je niks van!) blijft je sapje langer goed!

Als je voor een lekker zoet sapje wilt gaan is natuurlijk mango erg fijn! En heel simpel, appel met peer mixen!! Je hoeft de schil er niet eens af te halen!

Een sapje dat ik zelf erg lekker vind is wortelsap maken!! Vanmiddag ga ik deze combineren met wat selderij en bietjes! Zoals je zult merken kan je dus eindeloos variëren! En het overgebleven pulver kun je in bv een pannenkoek verwerken! Zo gaat er niks verloren! Ook bosbessen zijn perfect om een sapje te maken en het pulver is goed te gebruiken in muffins of pannenkoeken!

Een echte aanrader dus om lekkere en gezonde sapjes thuis te maken!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie