Onzekere tijden

Dutch Gigil

Wat kan de wereld er in een paar weken tijd totaal anders uit zien. Het Corona virus heeft een heel groot gedeelte van de wereld in haar greep en we moeten ons allemaal aanpassen.

Dit brengt extreem grote onzekerheid mee. Kunnen geplande evenementen, vakanties, verjaardagen, bruiloften of festivals wel doorgaan? En hoe zal het de economie vergaan? Gaan veel mensen bijvoorbeeld hun baan verliezen?

Zelf heb ik sinds eind maart een nieuwe baan. Dit is een hele aparte en unieke situatie om met een nieuwe baan te beginnen. En wanneer ik dit op voorhand had geweten had ik wellicht niet de keuze gemaakt om over te stappen vanwege de onzekerheid. Maar ik ben er ook super blij mee want ik heb heel veel zin om dit nieuwe avontuur aan te gaan en mezelf weer verder te ontwikkelen. Spannend en we zien het wel wat de tijd brengt en hoe het gaat!

Ik vind het dus belangrijk om op dit moment van dag tot dag te leven omdat dingen op dit moment zo snel kunnen veranderen en heel ver vooruit plannen nog niet echt zin heeft. Ook om teleurstellingen te voorkomen. Iedere stap vooruit is er weer eentje!

Persoonlijk ben ik daarnaast van mening dat wij ontzettend veel geluk hebben dat we in Nederland wonen en hier überhaupt de mogelijkheid hebben om thuis te werken, onze handen vaker kunnen wassen en een extreem goede gezondheid zorg hebben die voor iedereen toegankelijk is.

Maar moet je, je eens de landen voorstellen waar dit een stuk minder vanzelfsprekend is zoals India en Zuid-Afrika. Laten we met zijn alle hopen en helpen (waar we kunnen) om ook deze landen er doorheen te helpen!

Dus laten we ondanks de onzekerheid focussen op wat we wel kunnen en hoe we wel kunnen helpen in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten.

We kunnen dit samen!

Veel liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie