Transformatie

Vandaag in de Walk in Wednesday wil ik jullie een kijkje geven in mijn transformatie op het gebied van o.a. mijn self-care routines en hoe iets “simpels” toch heel belangrijk kan zijn.

Ik ben altijd iemand geweest die het belangrijk vind om er goed en verzorgd uit te zien. Niet zozeer voor anderen, maar juist voor mijzelf! Mijn “self-care” momenten bestonden vaak uit alleen gaan shoppen, een warme douche nemen en een maskertje voor mijn gezicht, een avondje film kijken. Tijd voor mij en even geen aandacht voor anderen.

Maar waar het eigenlijk mis ging waren de momenten daartussen. Ongezond/onregelmatig eten, een jaartje of 2 heb ik zo nu en dan gerookt en wanneer ik ging shoppen ging het mij met name om de laatste trends. Dat de kleding van slechte kwaliteit was en God mag weten waar gemaakt daar dacht ik niet over na.

Ik weet nog goed dat ik voor het eerst langs de All Saints winkel liep en ik was direct verkocht. Er hing een aardig prijskaartje aan het desbetreffende kledingstuk maar ik vond dit zo mooi en zo tijdloos dat ik toen daar besloot mij meer te richten op het opbouwen van een kledingstijl die jaren mee gaat. Hier begon langzaam een transformatie waarin ik mij ook bewuster werd van mijn leefstijl.

Ik ben mij over de jaren heen meer gaan verdiepen in voeding en wat dit met mijn lichaam doet. Ik ben gaan kijken naar wat voor troep ik eigenlijk op mijn gezicht smeerde en naar wat ik er eigenlijk op zou moeten smeren.

Deze producten gebruik ik dagelijks! Een fijne scrub van Eco by Sonya, de activatior 7 oil van Sans Ceuticals, rozenbottel olie van natural heroes en mijn gua sha steen

Vandaag de dag ben ik nog steeds aan het ontwikkelen hierin maar ik heb inmiddels een aardige lijst aan merken gevonden die daadwerkelijk bijdragen aan mijn “self-care” momenten en ben ik tot de conclusie gekomen dat self-care zich niet beperkt tot 1 moment per dag of per week. Elk moment moet je goed voor jezelf zorgen wil je meer uit je dag kunnen halen en soms gewoon even wat extra!

Qua kleding ben ik langzaam nog steeds aan het transformeren naar kledingstukken waarvan ik weet dat de kwaliteit goed is, ze op een eerlijke manier gemaakt worden en ik er heel lang plezier van heb! Merken als Posse, Daughters of India en Devotion vind ik prachtig en heb ik erg lang plezier van!

Herkennen jullie je in zo een transformatie?

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie