Unorthodox

Zo nu en dan komt er een serie langs die ik zo goed vind dat deze ook direct een indruk achter laat. Ken je dat? Zo’n verhaal waarvan je eigenlijk niet wilt dat deze afgelopen is en dat in je hoofd blijft rondspoken. Datzelfde had ik met de mini serie Unorthodox.

Deze mini serie die te zien is op Netflix vertelt het aangrijpende (en op waargebeurde feiten gebaseerde) verhaal van een vrouw die zich los probeert te wurmen van een Joods orthodoxe gemeenschap in Williamsburg (New York City).

Wat ik zo mooi vond aan deze mini serie is het gevoel dat zij proberen over te brengen en wat ook echt lukt!

Het beklemmende gevoel van in een wereld vast zitten waarvan je voelt dat je er niet thuis hoort. Dat je “anders” bent maar niemand je snapt.

Zonder te veel te willen verklappen kan ik eigenlijk alleen zeggen dat dit een must see is! Het verhaallijn is sterk, de personages zijn zeer goed gecast en je voelt zo duidelijk hoe zij Esty zich moet voelen.

Veel plezier met kijken!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie