Licht in huis

Dat licht in je huis je stemming en algehele gezondheid kan beïnvloeden daar ben ik zo’n 2 jaar geleden wel achter gekomen!

Eenmaal in Doha aangekomen kregen we een woning op een pas geopend compound aangewezen. Ondanks dat we enorm blij waren dat dat in ieder geval voor de eerste periode geregeld was miste wij iets enorm belangrijks namelijk; licht! De ramen die er waren, waren klein en geblindeerd. Daarnaast waren de woningen zo dicht op elkaar gebouwd dat zelfs in de steegjes ertussen geen licht te vinden was. In een land dat zo licht en zonnig is elke dag is dit niet waar je op hoopt!

Het weinige daglicht dat we zagen had een enorme invloed op onze gezondheid en zelfs op die van onze baby. Haar gezondheid ging mede daardoor snel achteruit. Gelukkig konden we na een aantal maanden verhuizen naar een woning waar de hele dag de zon naar binnen schijnt en tot onze verbazing ging het vanaf de eerste dag in die woning zichtbaar beter met ons kindje!

Licht is dus enorm belangrijk en daarom hebben we onze woning ook licht ingericht! Maar hoe creëer je nou licht wanneer je woning donker is? Meubels en muren kunnen al wonderen doen!

Afbeeldingen afkomstig van Wehkamp

Deze lichte banken creëren zelf in een donkere woning licht en ruimte in huis! Mooi is dan om de muur waar je bank tegen staat in een net iets andere tint te verven waardoor je bank nog meer tot zijn recht.

Maar ook lampen doen natuurlijk ontzettend veel en wat ik zelf leuk vindt is om lampen te gebruiken die een bepaald effect op de muren geven!

Afbeeldingen afkomstig van Zara Home

Zelf hebben wij destijds in Dubai hele mooie rieten lampen gekocht! Wanneer die in de avond aan staan geeft dit een erg leuk effect op de muur!

Lampen gekocht bij Tribe Dubai

Kleur doet in een donkere woning enorm veel! En spelen met effecten kan heel erg tof zijn! Een laatste tip die ik jullie wil geven is dat planten ook helpen bij het creëren van een lichte woning! vrolijke plantjes en lichte bladeren doen wonderen!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie