De beste Engelse misdaad series

Persoonlijk vind ik het heerlijk om naar misdaad & detective series of films te kijken. Spannend en meedenken met wat er gaat gebeuren en wie de dader is! Ik vind zelf toch vaak de Scandinavische en Engelse series het beste. De plots zitten echt goed in elkaar en de acteurs zijn steengoed.

Daarom een lijstje met mijn favoriete Engelse misdaad series.

The Fall
d3b6c3abbdfe2f6ca0a1cca33e7f797f
Dit is echt zo een spannende serie met mijn girlcrush Gillian Anderson. Je kent haar ook wel als de moeder van Otis in de serie Sex Education en wat een goede actrice is zij!

Jamie Dornan, ons alle niet onbekend speelt hier dus de dader en de serie gaat over het kat en muisspel tussen Jamie en Gillian.

Marcella9356f88eb050cdaa906decbb3447fc14Marcella is de naam van de hoofdpersonage uit deze serie. Ze is een voormalig rechercheur die sinds jaren huismoeder is. Wanneer haar man haar verlaat voor een ander en er in London weer een bekende seriemoordenaar opduikt besluit Marcella weer aan de slag te gaan. Ondertussen worstelt ze met haar eigen woede aanvallen en geheugenverlies wat het er allemaal niet makkelijker op maakt.

Luther
d7f39c7ea0f6ecc1a910a44409eaf77d
Idris als inspecteur. Do I need to say more? Idris speelt dus de inspecteur Luther. Een man die ontzettend slim is maar ook obsessief. Hij houdt zich zelden aan regels en komt daardoor meer dan eens in de problemen.

In seizoen 1 komt de moordenares Alice op zijn pad. Tussen hen ontstaat er een hele bijzondere band.

Sherlock
4c71142ab2d5bc8ed37a28c48bbde1d1
Een serie met een van mijn meest favoriete acteurs, Benedict Cumberbatch en een serie over de meest bekende rechercheur. Namelijk Sherlock (Holmes).

Sherlock kennen we allemaal maar dit keer gaat het over Sherlock in een modern jasje. De afleveringen zijn bijna korte films en van ontzettend hoge kwaliteit.

Bodyguard
f4e29d79c759a87894cce2df6708eebe
Ik eindig deze lijst met een Netflix productie. Dit is geen serie over een rechercheur of inspecteur maar over een bodyguard van een omstreden politica.

De bodyguard wordt gespeeld door Richard Madden (The King of the North) en in eerste instantie is hij het totaal niet eens met de standpunten van de politica die hij beschermd maar naarmate de tijd verstrijkt veranderd hun relatie.

Veel liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

 

Geef een reactie