Hoe kun jij helpen in deze uitzonderlijke tijd?

Dutch Gigil

Uitzonderlijke tijden vragen voor uitzonderlijke maatregelen en acties. Overal in het land zie je super mooie initiatieven ontstaan en voeren creativiteit en broederschap echt de boventoon en dat is iets om enorm blij van te worden!

Nu ben ik iemand die heel graag wilt helpen maar in eerste instantie niet zo goed wist hoe. Want ik heb totaal geen medische achtergrond en daarnaast helpen we natuurlijk het beste door afstand van andere mensen te houden.

Maar er zijn zeker wel dingen die we samen kunnen doen om anderen en bijvoorbeeld de economie te helpen! Want naast de gezondheid van mensen krijgt de economie natuurlijk ook een hele grote klap. De economie is zeker niet het belangrijkste en de gezondheid van mensen gaat voor maar helpen kunnen we zeker!

Help mensen om je heen
Dit is natuurlijk een open deur, maar in deze tijd kunnen we het beste mensen die vlak bij ons in de buurt wonen helpen. Bijvoorbeeld door aan je kwetsbare of oudere buur te vragen (telefonisch) of zij nog wat nodig hebben van de supermarkt of dat ze ergens anders ondersteuning bij kunnen gebruiken.

Maar ook het bellen met een eenzame grootouder of ouder kan al enorm helpen en iemand energie geven om deze nare tijd door te komen! En als je weet dat een belletje dat kan doen krijg je daar zelf natuurlijk ook weer energie van.

Wat natuurlijk ook super leuk om te doen is, is elkaar weer ouderwets brieven of kaartjes schrijven.

Sluit je aan bij allerlei initiatieven
Online zijn er al talloze initiatieven te vinden die hulp bundelen.

Zoals bijvoorbeeld het Koetjes & Kalfjes initiatief. Hierin kunnen studenten (kalfjes) bellen met ouderen (koetjes) zodat deze zich minder alleen voelen.
http://www.koetjes-kalfjes.info

Maar ook op onderstaande website worden hulpaanbod en hulpvraag aan elkaar gekoppeld. Super handig & fijn!
http://www.gewoonmensendiemensenwillenhelpen.nl

Steun de lokale ondernemers
Zeker de kleinere ondernemers en horecagelegenheden hebben het op het moment erg zwaar en kunnen daardoor nog steeds jouw steun gebruiken.

Veel winkels en horeca hebben eigen Instagram pagina’s en Facebook pagina’s hierop geven ze vaak zelf aan wat ze in deze tijden nog doen. Vaak kun je items via Instagram kopen of gewoon via webshops. Maar je steunt ze enorm door niet volledig te stoppen met consumeren (hoe tegenstrijdig dat kan voelen) maar alle beetje helpen.

En veel restaurants bezorgen nu maaltijden zodat jij lekker kan eten zonder de deur uit te hoeven. En dat is natuurlijk ideaal!

Breng jezelf natuurlijk niet in de problemen wanneer dit niet binnen je budget past maar wanneer je bijvoorbeeld één keer per week uit eten ging kun je dat nu thuis doen.

En natuurlijk draag je dus ook echt je steentje bij door deze situatie serieus te nemen en vooral veel thuis te zijn zodat je anderen en jezelf beschermd.

Veel liefs,

Lotte

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie