Daughters of India

Elke keer weer kom ik via Instagram zulke mooie merken tegen!

Ditmaal stuitte ik op het merk Daughters of India. Zij verkopen prachtige jurken met zulke mooie prints en gemaakt van hele fijne materialen! Wat ik zo leuk vind aan dit merk is dat de ontwerpen gemaakt worden in een kleine fabriek in India waar men met zorg omgaat met hun werknemers.

Daughters of India gebruikt een oude Indiase techniek namelijk; Indian hand blockprinting. Maar naast dat ze deze traditie in hun ontwerpen en productie voortzetten stimuleren zij de locale bevolking ook om de ambacht te leren!

Dit zijn toch prachtige kleuren en prints! Zoals je zult merken ben ik hier helemaal weg van en as we speak neemt manlief momenteel 2 jurken voor mij mee! Ik ben enorm benieuwd hoe de jurken zullen staan en hopelijk heb ik een fijne aanschaffing waar ik heel lang mee kan doen!

Dit is een van de jurken die ik besteld heb en naast dat ik deze prachtig vind, is ook het verhaal hierachter iets wat mij aantrekt. Deze jurk is voor 75% geborduurd door een moeder samen met haar dochter vanuit hun huis. Op deze manier kunnen zij zelf geld verdienen en de ambacht dus leren zonder in een vreselijke fabriek te werken!

Mocht je geïnteresseerd zijn geworden dan moet je zeker eens een kijkje op de site nemen! http://www.daugthersofindia.net en check ook gelijk hun Instagram pagina, want ze hebben momenteel een giveaway actie!

Veel liefs,

Bibi

2 gedachten over “Daughters of India

Geef een reactie