Kinderspel

Nu we al zo’n drie weken in lockdown leven hier in Doha moet ik zeggen dat ik met de dag creatiever word. Dat moet wellicht ook wel, want mijn dochter mist momenteel haar dans klasje, andere kindjes om mee te spelen en de regels zijn zo streng dat het er eigenlijk op neer komt dat je alleen nog maar mag wandelen over de boulevard. Logisch dat men streng moet zijn in tijden als deze, maar voor een kind van 1,5 niet makkelijk om te begrijpen!

Elke dag doe ik minimaal 1 Activiteit! Knutselen, koken, spelletjes alles komt voorbij deze dagen. Wat ik zelf erg leuk vind om te doen overigens en ook belangrijk. Ik merk dat ik bang ben dat haar ontwikkeling stil komt te staan als ik haar maar wat laat aanrommelen. Natuurlijk is daar ook ruimte voor en verveling kan ook heel gezond zijn, maar toch vind ik het belangrijk dat ze geprikkeld blijft worden.

Afgelopen week hebben wij een tafeltje en stoeltje aangeschaft voor haar en dit is echt een top keuze geweest! Ze klimt er zodra ze wakker wordt al op en gaat dan lekker aan tafel zitten tekenen. Op de dagen dat haar papa thuis is doet ze niks liever dan met papa samen tekenen! Heerlijk om te zien! Zo simpel en toch zo effectief.

Een ander leuk speel en leer momentje kan zijn om samen met je kindje te bakken!! Zelf ben ik begonnen met twee hele simpele dingen, namelijk koekjes en appelflapjes! En ja niet echt gezond, I know maar op zijn tijd wel leuk en lekker! Dit was een enorm succes!

Ook hebben we samen kleideeg gemaakt! Dames en heren, bloem is momenteel een onmisbaar product in ons huishouden!! In de afbeelding vindt je de ingredienten die je hiervoor nodig hebt! De klei kun je makkelijk bewaren door deze na het spelen simpelweg in een zakje of bakje te stoppen!

Waar ik ook wat bloem voor gebruikt heb is zelf speelklei maken! Het kan met zo een kleintje een mega zooi worden, maar persoonlijk vind ik dat nooit zo erg. Zolang we een stofzuiger hebben mag ze best zo nu en dan een flinke troep maken! Speelzand kan natuurlijk best prijzig zijn en elke keer weer wat nieuws kopen is ook niet eens altijd nodig! Ons dochtertje heeft in iedergeval de tijd van haar leven gehad en lekker met zand gespeeld! Wat naast veel plezier ook goed is voor haar sensomotirische ontwikkeling! Tja dat stukje pedagoog wat in me zit krijg je er niet zomaar uit hoor!

Wat ook erg leuk is om te doen is om gekleurd water te maken en hiermee belletjes blazen! Als je kindje wat ouder is kan hij of zij het ook zelf maken en zelfs gaan mengen met kleuren om te zien wat er dan uitkomt! Wat zeepsop en voeding kleurstoffen dat is alles wat je nodig hebt! Let wel op dat je dit buiten doet voordat je binnen vlekken krijgt!

Maar het fijnste is denk ik voor de meeste van ons nu toch wel dat we midden in de week lekker uitgebreid kunnen ontbijten!

Zoals je ziet genoeg leuke spelletjes dus! Wat doen jullie deze dagen extra voor jullie kleintjes?

Veel liefs,

Bibi

Ducth Gigil tekst

Geef een reactie