Wat te doen

Zondag! Een lekker rustige dag waarin we even niks moeten, al is zo’n zondag in deze periode natuurlijk niet zoals we gewend zijn! Thuis zitten we al de hele week en tja wat ga je dan doen? Een klein rondje lopen in de hoop dat niet te veel mensen datzelfde idee hebben? Of toch maar weer een film opzetten?

Ik probeer de routine die we enigszins thuis hebben zoveel mogelijk te behouden! Nou is het bij ons thuis sowieso al lastig want manlief heeft ongeregelde schema’s en ik ben elke dag thuis met de kleine druif! Vandaag zijn we thuis even compleet en ga ik weer eens doen wat ik zo graag doe; namelijk koken! Een verse pasta en eens kijken wat ik nog meer zal maken!

Over de jaren heen heb ik tig gerechten gemaakt en uitgeprobeerd en soms werkt dit goed en helaas soms smaakt het vreselijk! Iets wat ik leuk vind om te doen is om eerst te zorgen dat er zoveel mogelijk verse producten in huis zijn en dan te gaan experimenteren met smaken!

Wat makkelijk is om te maken zijn dan bijvoorbeeld salades en soepen! Maar een ingrediënt waar ik toch graag naar terugpak is bladerdeeg!

Je kan er zoveel mee doen! Hartig, zoet genoeg keuze! Afgelopen week heb ik appelflappen gemaakt met de kleine! Ze vond het reuze spannend om te doen. En zelf maak ik graag hartige hapjes hiermee! Een fijne snack!

Zo ook deze hapjes! Wat ik gebruikt heb? Tomaat, feta kaas, verse munt, en wat peper en strooikaas! Dat is het! Vouw deze ingrediënten in wat bladerdeeg, in de oven en hoppa een half uurtje later heb je een hele fijne snack! Lekker toch?

Zo’n zondag is dus een goed moment om eens de keuken in te duiken en te kijken wat voor lekkers je kan gaan maken! Zeker nu we nergens heen kunnen is de keuken misschien wel de fijnste plek om te zijn!

Fijne zondag allemaal en ik ben benieuwd wat jullie vandaag gaan koken/bakken!

Veel liefs,

Bibi

Geef een reactie